Terrordådet i Manchester

Donald Trump lovar utreda läckorna om Manchester

Publicerad 25 maj 2017 kl 17.21

Utrikes. Storbritannien anklagar USA för att ha läckt utredningsmaterial från terrordådet i Manchester. Nu lovar Donald Trump att han ska utreda frågan och straffa eventuellt skyldiga, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska polisen letar fortfarande efter den person som byggde bomben som den 22-årige terroristen Salman Abedi använde för att genomföra terrordådet i Manchester i måndags.

Arbetet har dock försvårats av att amerikanska underrättelse­tjänster läckt ut uppgifter som de fått från sina brittiska kollegor.

Bland annat ska de ha spridit identiteten på den libyske självmordsbombaren innan britterna själva var redo att släppa uppgifterna.

USA:s president förnekar inte läckan, utan lovar istället att gå till botten med den.

– De påstådda läckorna är djupt oroande, sa Donald Trump när han var på väg in till NATO:s toppmöte i Bryssel på torsdagseftermiddagen.

– Jag har bett justitiedepartementet och andra relevanta myndigheter att inleda en fullständig översyn av denna fråga, och om det är möjligt, åtala den skyldige i full utsträckning av lagen, fortsatte han.

Läckorna anses vara så pass allvarliga att terrorutredarna i Storbritannien valt att avbryta samarbetet med sina amerikanska kollegor. Med andra ord: USA får inga fler uppgifter i ärendet.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

ECB flaggar för åtgärder mot bitcoin

"Kryphål kommer de att användas".. Samtidigt stiger kryptovalutan bitcoin kraftigt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0