Terrordådet i Manchester

Donald Trump lovar utreda läckorna om Manchester

Publicerad 25 maj 2017 kl 17.21

Utrikes. Storbritannien anklagar USA för att ha läckt utredningsmaterial från terrordådet i Manchester. Nu lovar Donald Trump att han ska utreda frågan och straffa eventuellt skyldiga, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Gilla artikeln på Facebook

Den brittiska polisen letar fortfarande efter den person som byggde bomben som den 22-årige terroristen Salman Abedi använde för att genomföra terrordådet i Manchester i måndags.

Arbetet har dock försvårats av att amerikanska underrättelse­tjänster läckt ut uppgifter som de fått från sina brittiska kollegor.

Bland annat ska de ha spridit identiteten på den libyske självmordsbombaren innan britterna själva var redo att släppa uppgifterna.

USA:s president förnekar inte läckan, utan lovar istället att gå till botten med den.

– De påstådda läckorna är djupt oroande, sa Donald Trump när han var på väg in till NATO:s toppmöte i Bryssel på torsdagseftermiddagen.

– Jag har bett justitiedepartementet och andra relevanta myndigheter att inleda en fullständig översyn av denna fråga, och om det är möjligt, åtala den skyldige i full utsträckning av lagen, fortsatte han.

Läckorna anses vara så pass allvarliga att terrorutredarna i Storbritannien valt att avbryta samarbetet med sina amerikanska kollegor. Med andra ord: USA får inga fler uppgifter i ärendet.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0