Terrordådet i Manchester
Salman Abedi slogs för Nato.

Salman Abedi slogs för rebellerna i Libyen

Publicerad 25 maj 2017 kl 11.31
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Terroristen Salman Abedi, som i måndags sprängde sig själv och ett stort antal andra vid ett terrordåd i Manchester i Storbritannien, hade en bakgrund som soldat i Libyens rebellarmé som störtade Muammar al-Gaddafi från makten 2011. Det avslöjar Mirror idag.

Gilla artikeln på Facebook

Abedi åkte till Libyen för att hälsa på sin släkt och anslöt sig då till den Nato-understödda rebellrörelsen som skapades under den "arabiska vår" som hyllades av vänsterliberaler i Europa.

– Under skolloven brukade han resa till Libyen för att hälsa på sin familj och då anslöt han sig till trupperna som slogs mot överste Gadaffi, berättar en tidigare klasskamrat.

– Han hatade den mannen. Han berättade en gång för mig att han ville döda honom, och döda honom med sina egna bara händer.

Abedi uppges ha postat bilder på sig själv med vapen i sociala medier och han pratade ofta om Libyen.

Kamraten berättar att Salman Abedi inte levde särskilt rättroget, han rökte både cigaretter och cannabis. Han berättar också att deras kontakt med varandra ebbade ut när Salman fick veta att kompisen bekände sig till fel gren av islam:

– Han chockades och pratade knappt med mig igen.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.