Terrordådet i Manchester

Salman Abedis pappa: Min son är inte terrorist

Publicerad 24 maj 2017 kl 21.58
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Myndigheterna i Storbritannien misstänker att ett helt nätverk av terrorister låg bakom måndagens terrordåd i Manchester, skriver AP.

Gilla artikeln på Facebook

Under onsdagen greps ytterligare fyra personer i Storbritannien utöver terroristens storebror Ismail Abedi som greps igår. Den andra brodern Hashim samt pappan Ramadan Abedi uppges dessutom båda ha gripits i Libyens huvudstad Tripoli.

Pappa Ramadan, som tidigare var böneutropare i Didsbury­­moskén i Manchester, sade till AP innan han greps att hans son är oskyldig och att familjen inte har något med terrorism att göra.

– Vi tror inte på att döda oskyldiga, sade han.

Enligt pappan hade sonen istället planerat en pilgrimsresa till Saudiarabien, inte ett terrordåd mot brittiska tonårsflickor.

Polisen har sedan natten till igår genomfört flera razzior runt om i Manchester, bland annat sprängde de upp dörren till en lägenhet under eftermiddagen idag. Det 23-åriga vittnet och studenten Muye Li bor granne med den aktuella lägenheten och berättar att poliserna var på jakt efter en kvinna. Det är oklart vad det är för kvinna polisen letade efter och hur hon kan kopplas till terrordådet.

Sammanlagt är nu alltså fem personer frihetsberövade i Storbritannien i den pågående jakten på terrorister och hypotesen att Salman agerat ensam tycks utredarna helt ha övergivit.

– Jag tycker det är väldigt tydligt att det är ett nätverk vi utreder, säger Manchesters polischef Ian Hopkins.

Han avslöjar dessutom att en av dem som dödades i terrordådet i förrgår var en polis som inte var i tjänst.


Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.