Skolvåldtäkten i Alvesta
Benny Lundh Johansson (SD).

Alvesta-SD: "Kommunen försöker lägga locket på"

Publicerad 9 november 2015 kl 16.02

Inrikes. Efter presskonferensen tidigare idag framstår det som om en handfull politiker i Alvesta kommuns toppskikt har försökt mörklägga våldtäkten på Grönkullaskolan, enligt den lokala SD-politikern Benny Lundh Johansson.
– Inte ens ledamöter i utbildningsnämnden eller i kommunstyrelsen kände till detta – det är helt otroligt, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Efter Fria Tiders granskning har de afrikanska elever som misstänks ha begått sexuella övergrepp mot två svenska flickor på Grönkullaskolan i Alvesta slutligen flyttats. Benny Lundh Johansson (SD) i Alvesta välkomnar beskedet men passar på att rikta ny kritik mot kommunen.

– Det är ju jättebra men man får inte flytta problemet. Nu måste man se till att de hamnar på ett LVU-hem eller liknande, det räcker inte att flytta dem till en annan skola.

Fria Tider skrev i söndags om att Benny Lundh Johansson tagit upp skolvåldtäkten på ett möte med kommunfullmäktige den 27 oktober.

Han beskrev då hur de andra politikerna "i stort sett hånskrattade" åt honom och att kommunstyrelsens ordförande Per Ribacke (S) då hävdade att han inte kände till händelsen. Detta trots att det på en presskonferens tidigare idag framkom att händelsen kom till skolledningens kännedom den 23 oktober.

Utbildningsnämndens ordförande Lars-Olof Petersson (S), som deltog på presskonferensen, var även han med på kommunfullmäktiges möte den 27 oktober.

– Han är utbildningschef och sitter i kommunen och borde ju i så fall ha gått upp och sagt någonting. Jag tror de visste om det här men undanhöll det, säger Benny Lundh Johansson.

Kommunstyrelsen hade ett möte den 2 november, men inte heller då tog ordförande Per Ribacke upp fallet.

– Jag pratade med en som sitter i arbetsutskottet i kommunstyrelsen för ett annat parti igår och han hade inte hört någonting. Han var helt skärrad, han har suttit i kommunen i 40 år. Hans partikompis som sitter i utbildningsnämnden hade inte heller hört någonting, säger Benny Lundh Johansson.

– De försöker släta över och lägga locket på.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0