Skolvåldtäkten i Alvesta
Alvestas oppositionsråd Thomas Johnsson (M) påstår att våldtäkten på Grönkullaskolan är påhittad.

M-toppens attack mot flickans familj: Det var ingen våldtäkt

  • Alvestas oppositionsråd Thomas Johnsson (M) förnekar barnvåldtäkten på Grönkullaskolan
  • Antyder att pappan i Fria Tiders första artikel har hittat på våldtäkten tillsammans med SD
  • Men nu bekräftas uppgifterna av den våldtagna flickans familj, som för första gången uttalar sig i Fria Tider
Publicerad 20 november 2015 kl 16.28

Inrikes. Polisen rubricerar händelsen som våldtäkt och barn­läkare har konstaterat att flickan i Alvesta blev våldtagen av en somalier på skolgården. Men enligt oppositionsrådet Thomas Johnsson (M) är våldtäkten bara ett "rykte" – och när flickans pappa ringer för att förklara att en våldtäkt faktiskt har inträffat slänger den framgångsrike politikern på luren.
 – Så jävla förnedrad har jag aldrig blivit, och inte min fru heller, säger pappan till Fria Tider.

Dela artikeln

© Alvesta kommun

Kommunalrådet Per Ribacke (S).

© Alvesta kommun

Kommunchef Kristiina Kosunen Eriksson.

Fria Tider har i en uppmärksammad artikel granskat händelsen då en svensk flicka våldtogs av en afrikansk elev på Grönkullaskolan i Alvesta i oktober. Under övergreppet släpade den storvuxne somaliern in flickan i en buske och tilltvingade sig ett fullbordat analt samlag. Även andra medier har rapporterat om händelsen och om att polisen rubricerar brottet som våldtäkt mot barn.

Men nu påstår Alvestas oppositionsråd Thomas Johnsson (M) plötsligt att uppgifterna om våldtäkten bara är "ryktesspridning" från "mörkermän" som vill "skada skolverksamheten".

"Bakgrund fakta: En person påstår att det skulle ha förekommit ett sexuellt ofredande på skolan efter skoltid vilket senare beskrivs på internet som våldtäkt mellan 10 åriga elever", skriver Thomas Johnsson i en insändare som publicerades i Smålandsposten i onsdags.

"Vad är syftet med dessa påståenden? Varför vill en förälder och en förtroendevald politiker misskreditera en skola i sin egen hemkommun?" frågar sig politikern vidare.

Den våldtagna flickans pappa berättar för Fria Tider att han ville kräkas när han läste M-toppens insändare.

– Det är så fruktansvärt kränkande att denne Thomas Johnsson uppger sig vara allsmäktig och döma över polis, läkare och föräldrar, säger han.

– Det han påstår är att det är en galen sverigedemokrat, Benny [Lundh Johansson, reds. anm.], som påstår detta. Men det är min dotter som har blivit våldtagen, så nu räcker det för min del. Vi har varit hos polisen och haft förhör, vi har varit hos en barnläkare. Det är inte så att jag ljuger om detta.

Pappan bestämde sig för att ta kontakt med Johnsson för att ge honom en chans att förklara sig.

– Jag ringde upp honom och presenterade mig med namn och sa att insändaren var det dummaste och mest kränkande jag läst. "Då har du jävlar inte läst mycket", svarade han. Han sa att han satt dumt till och då frågade jag om vi inte kunde boka in ett möte så vi kan träffas och prata. "Det tror jag inte, du" svarade han och la på luren, berättar pappan.

– Han är alltså oppositionsråd för Moderaterna i Alvesta och har en lön på 66.000 kronor i månaden och vill alltså inte prata med kommuninvånarna. Hur kan han vara så jävla arrogant mot pappan till en dotter till som blivit våldtagen?

När Fria Tider ringer upp Thomas Johnsson vill han inte svara på några frågor om insändaren.

– Nej tyvärr, det hoppar vi.

När vi erbjuder oss att ringa upp honom igen senare förklarar han att han över huvud taget inte vill kommentera saken.

– Nej, nej! Jag vill inte göra någon intervju. Du är nog den tjugonde som har ringt och jag gör inga fler, säger han.

Fria Tider har tidigare pratat med en annan pappa, vars dotter precis undkom att bli våldtagen av en annan afrikansk elev samtidigt som hennes kompis drogs in i busken av den somaliska pojken. Han berättade att han redan i våras hade varit i kontakt med de två kvinnliga rektorerna – som båda är ur tjänst efter Fria Tiders avslöjande – angående att hans dotter fått utstå tafsningar och sexuella trakasserier av den elev som senare begick våldtäkten. Men istället för att ingripa avfärdade den ena rektorn beteendet med att "pojkar är pojkar" och höll en mästrande utläggning om "allas lika värde".

Även efter våldtäkten, som ägde rum i mitten av oktober, tilläts pojkarna gå kvar på samma skola som sina offer. Det var först efter att Fria Tider beskrivit missförhållandena som kommunen ingrep och pojkarna flyttades till en annan skola. Samtidigt vittnade sverigedemokraten Benny Lundh Johansson om att han närmast möttes av "hånflin" på kommunfullmäktiges möte när han tog upp skolvåldtäkten där.

Pappan till den våldtagna flickan, som efter insändaren i Smålandsposten i onsdags fick nog och tog kontakt med Fria Tider, instämmer i bilden av att kommunen försökt sopa våldtäkten under mattan.

– Dagen efter vi fått reda på vad som hänt gick jag och frugan ner till rektorsexpeditionen. Det var omöjligt att få tag på rektorn eller biträdande rektorn. Till slut fick vi prata med en skolassistent och berättade precis vad som hänt. Vet du vad hon svarade? "Ja, det låter ju inte bra. Alla ska ju kunna känna sig trygga på skolan." Det är helt absurt, som att prata med utvecklingsstörda.

I efterhand har pappan försökt få tag på flera av höjdarna inom kommunen – utan resultat.

– Jag har även ringt Per Ribacke, kommunalrådet, och han har inte heller ringt tillbaka. Och kommunchefen [Kristiina Kosunen Eriksson, reds. anm.]. Det är inte en enda människa som har ringt tillbaka och frågat hur vi och vårt barn mår.

I Fria Tiders första artikel framkom det att skolledningen både före och efter våldtäkten envisats med att låta de två afrikanerna gå kvar i årskurs fyra på Grönkullaskolan. Efter publiceringen har beslutet väckt kritik bland föräldrar på skolan, som sedan tidigare har noterat att de unga männen är uppenbart äldre än de andra eleverna på mellanstadiet.

– Han är 180 centimeter lång, lönnfet och väger säkert 85 kilo. Vad tror de ska hända? säger en förälder som är starkt kritisk till skolans agerande, till Fria Tider.

Varför de båda afrikanerna ser så gamla ut är okänt, men det förekommer att invandrare uppger en felaktig ålder på sina barn i syfte att erhålla retroaktiv föräldrapenning. Ett system som dock förändrades något den 1 januari i år.

Pappan planerar nu att inleda en rättslig process mot Alvesta kommun.

– Jag vill stämma hela kommunen och begära skadestånd å min dotters vägnar. Det här är så jävla sjukt. Jag köpte ett fint hus här i Alvesta och har renoverat det men nu är vi på väg att flytta härifrån för det känns bara skit.


Nyheter från förstasidan

Ryssland och Nordkorea sluter försvarspakt

Lovar hjälpa varandra vid angrepp. Putin togs emot med pompa och ståt i Pyongyang.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.