Duger inte. Ambulansförbundet kräver militär utrustning för sina medlemmar.

Ambulansfacket kräver militär utrustning

Publicerad 15 november 2014 kl 23.10

Inrikes. Fackförbundet Ambulansförbundet går ut och kräver att deras medlemmar får militär utrustning för att kunna arbeta i det allt mer mångkulturella Sverige.
– Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser, säger Ambulansförbundets ordförande, till Dagens Medicin.

Gilla artikeln på Facebook

Ambulansförbundet framförde under veckan krav på att det införs så kallade "taktiska enheter" inom ambulanssjukvården – ambulanser med personal utrustade med kravallhjälmar, skottsäkra västar, benskydd, hölsterförpackningar och gasmasker.

– Nu har det varit så många incidenter. Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser eller försöker att ge sig på ambulanspersonal, säger Henrik Johansson som är ordförande i Ambulansförbundet.

Johansson förklarar att man inte alla gånger kan invänta polisen om någon är svårt skadad i en så kallad "hetzon" – ett mångkulturellt område där det råder sociala oroligheter med bilbränder och upplopp.

På frågan om han vill att ambulanspersonalen ska vara utrustade som kravallpolis svarar han:

– Nej, militärt skulle jag hellre vilja säga.

Han påpekar även att det inte spelar någon roll hur mycket politikerna försöker sopa problemen under mattan och låtsas som att de inte finns.

– För de personer som har blivit beskjutna eller överfallna med kniv är det här verklighet. De slutar i verksamheten, säger han.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0