Duger inte. Ambulansförbundet kräver militär utrustning för sina medlemmar.

Ambulansfacket kräver militär utrustning

Publicerad 15 november 2014 kl 23.10

Inrikes. Fackförbundet Ambulansförbundet går ut och kräver att deras medlemmar får militär utrustning för att kunna arbeta i det allt mer mångkulturella Sverige.
– Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser, säger Ambulansförbundets ordförande, till Dagens Medicin.

Dela artikeln

Ambulansförbundet framförde under veckan krav på att det införs så kallade "taktiska enheter" inom ambulanssjukvården – ambulanser med personal utrustade med kravallhjälmar, skottsäkra västar, benskydd, hölsterförpackningar och gasmasker.

– Nu har det varit så många incidenter. Det har varit allt från skjutningar till folk med machete och folk som slår sönder ambulanser eller försöker att ge sig på ambulanspersonal, säger Henrik Johansson som är ordförande i Ambulansförbundet.

Johansson förklarar att man inte alla gånger kan invänta polisen om någon är svårt skadad i en så kallad "hetzon" – ett mångkulturellt område där det råder sociala oroligheter med bilbränder och upplopp.

På frågan om han vill att ambulanspersonalen ska vara utrustade som kravallpolis svarar han:

– Nej, militärt skulle jag hellre vilja säga.

Han påpekar även att det inte spelar någon roll hur mycket politikerna försöker sopa problemen under mattan och låtsas som att de inte finns.

– För de personer som har blivit beskjutna eller överfallna med kniv är det här verklighet. De slutar i verksamheten, säger han.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur