Israels plan för palestinierna

Arabkaos väntas när Trudeau vill hjälpa Israel tömma Gaza

Publicerad 23 december 2023 kl 14.54

Utrikes. Den kanadensiska regeringen har planer på att ta emot araber från Gaza trots den redan höga arabiska invandringen och det faktum att rekordmånga kanadensare tar emot socialhjälp för att ha råd med mat. Nu växer kritiken mot landets vänster­liberale premiärminister Justin Trudeau, rapporterar Remix News.

Dela artikeln

Trudeaus invandringsminister Marc Miller meddelade att regeringen planerar att flyga in "utökade familjer" till kanadensare i krigshärjade Gaza på tillfälliga treåriga visum från och med den 9 januari.

I praktiken handlar det om en utökad anhöriginvandring där den som är "make, sambo, barn (oavsett ålder), barnbarn, syskon, förälder eller morförälder till en kanadensisk medborgare eller invandrare med permanent uppehållstillstånd" kommer att vara berättigad att komma till Kanada – liksom deras närmaste familjemedlemmar.

Därmed väntas hela arabiska släkter nu kunna förflytta sig direkt från Gaza till Kanada utan att på något sätt ha kvalificerat sig för att få invandra till det västerländska landet.

Miller nämnde dock att regeringen skulle vara flexibel och att definitionen kunde "utökas" till att "tillåta oss en större grupp människor som kanske inte är permanenta invånare eller kanadensare".

Beslutet kommer samtidigt som kanadensarna blir allt mer oroade över ekonomin.

Användningen av socialhjälp för att få mat bland vanliga kanadensare är rekordhög och många ifrågasätter varför regeringen förbereder sig för att välkomna fler flyktingar till landet, särskilt med tanke på den redan rekordhöga invandringen.

Under förra månaden visade analyser att användningen av så kallade matbanker hade nått "otänkbara nivåer" i Kanada, med över 1,9 miljoner besök på matbanker bara i mars.

Detta är det högsta antalet som har registrerats sedan statistiken började föras 1989.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.