Israels plan för palestinierna

Israel har dödat över 10.000 barn på tre månader

Publicerad 16 januari 2024 kl 16.41

Utrikes. Minst 10.600 barn har dödats på Gazaremsan sedan den 7 oktober – vilket motsvarar mer än 100 dödade barn i genomsnitt varje dag. Det visar nya siffror från Gazas hälsomyndighet, rapporterar Aftenposten.

Dela artikeln

Sammanlagt har över 24.285 palestinier dödats och över 61.000 skadats i israeliska attacker mot Gazaremsan sedan den 7 oktober, enligt de nya siffrorna.

Barn, kvinnor och äldre utgör mer än 75 procent av de dödade hittills, heter det i ett uttalande från ministeriet på tisdagen.

Minst 10.600 barn, 7.200 kvinnor och 1.049 äldre uppges ha dödats hittills.

Ministeriet har tidigare meddelat att tusentals människor fortfarande är inspärrade i ruinerna från byggnader som förstörts i luftangrepp.

Siffrorna från det palestinska ministeriet betraktas som trovärdiga av organisationer som FN och Human Rights Watch, skriver Aftenposten.

Flera ministrar i Israel har kommit med vad som beskrivits som folkmordsformuleringar när de förklarat sin avsikt med kriget, som stöds av USA och stora delar av den övriga västvärlden.

Sveriges utrikesminister Tobias Billström har sagt att Israels krig mot Gaza är "proportionerligt".


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.