Asylkaoset
Frivilliga jobbar med att serva nyanlända.

Asylhus byggs vid Stockholms central

Publicerad 13 oktober 2015 kl 16.19

Inrikes. På grund av det ökande invällandet av invandrare via Stockholms centralstation, ska kommunen nu bygga ett asylhus på platsen. Syftet är att förbättra servicen för asylsökarna och att kunna ge dem ett mer positivt bemötande.

Gilla artikeln på Facebook

För att klara av att ge god service till alla nya invandrare som dagligen väller in på Stockholms central ska huvudstadens politiker nu bygga ett 700 kvadratmeter stort asylhus i anslutningen till stationen, rapporterar Aftonbladet.

I verksamheten i den nya fastigheten involveras Migrationsverket, frivilligorganisationer och Stockholms stad. Olle Johnselius, förvaltningschef på Stockholms stads ledningskontor, ser stora fördelar med det nya asylhuset.

– Jag tror det blir lugnare på Centralstationen, vi kommer kunna uppvisa en positiv sida, ett "välkommen" och naturligtvis så kan sanitära faciliteter och andra viktiga aktörer, som kanske sjukvården, finnas där. Och vi går in i en kallare årstid så värmen är också positiv. Matfrågan kan också lösas bättre där, jag tror alla vinner på det här, säger han till Aftonbladet.

Flashback, ett av Sveriges största diskussionsforum, har invällningen på Stockholms central tillägnats en egen diskussionstråd. En skribent vid namn "MrMario" skriver:

Idag gick jag på Stockholms central, som inte längre liknar en centralstation i en storstad. Istället verkar centralen ha omvandlats till flyktingläger och transitboende. På plats finns Migrationsverket, "Refugees Welcome", socialkontoret mm. Lite varstans i stora väntehallen sover vuxna och barn på golv och bänkar. Vi pratar inte fåtalet hobos som söker vila längre, här handlar det om 100-200 som sover i stora samlingar, med gulvästar som patrullerar så att de inte ska störas av svennar.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Videokonferenser tar över i svenska domstolar

Parterna deltar via videolänk.. "Visst har det förekommit att tekniken strular".0 

Liberal "mållös" över att Ryssland har fartyg i Östersjön

"Nya" argumentet för Nato-medlemskap väcker skratt.. Annie Lööfs ungdomsordförande förvånad över att Ryssland har fartyg i Östersjön.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0