Asylkaoset
Frivilliga jobbar med att serva nyanlända.

Asylhus byggs vid Stockholms central

Publicerad 13 oktober 2015 kl 16.19

Inrikes. På grund av det ökande invällandet av invandrare via Stockholms centralstation, ska kommunen nu bygga ett asylhus på platsen. Syftet är att förbättra servicen för asylsökarna och att kunna ge dem ett mer positivt bemötande.

Gilla artikeln på Facebook

För att klara av att ge god service till alla nya invandrare som dagligen väller in på Stockholms central ska huvudstadens politiker nu bygga ett 700 kvadratmeter stort asylhus i anslutningen till stationen, rapporterar Aftonbladet.

I verksamheten i den nya fastigheten involveras Migrationsverket, frivilligorganisationer och Stockholms stad. Olle Johnselius, förvaltningschef på Stockholms stads ledningskontor, ser stora fördelar med det nya asylhuset.

– Jag tror det blir lugnare på Centralstationen, vi kommer kunna uppvisa en positiv sida, ett "välkommen" och naturligtvis så kan sanitära faciliteter och andra viktiga aktörer, som kanske sjukvården, finnas där. Och vi går in i en kallare årstid så värmen är också positiv. Matfrågan kan också lösas bättre där, jag tror alla vinner på det här, säger han till Aftonbladet.

Flashback, ett av Sveriges största diskussionsforum, har invällningen på Stockholms central tillägnats en egen diskussionstråd. En skribent vid namn "MrMario" skriver:

Idag gick jag på Stockholms central, som inte längre liknar en centralstation i en storstad. Istället verkar centralen ha omvandlats till flyktingläger och transitboende. På plats finns Migrationsverket, "Refugees Welcome", socialkontoret mm. Lite varstans i stora väntehallen sover vuxna och barn på golv och bänkar. Vi pratar inte fåtalet hobos som söker vila längre, här handlar det om 100-200 som sover i stora samlingar, med gulvästar som patrullerar så att de inte ska störas av svennar.


Åtalet mot AFA

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0 

Eftermälet i historieböckerna: "Rasist". Paul Gottfried om de kloka männen som vänstern vill att vi ska glömma.0 Plus

Vetenskap

Luktsinnet är vårt snabbaste varningssystem. Människor reagerar blixtsnabbt och instinktivt på negativa lukter.0 

Här flyr forskningschefen på Pfizer frågan om celler från aborterade foster i vaccinet. Läkemedelsjätten försökte mörka det obehagliga.0 Plus

Kultur

Rolling Stones slutar spela "Brown Sugar". Klassiska hitlåten stoppas efter PK-kritiken.0