Coronaviruset

Bekräftat fall av coronavirus i Finland

Publicerad 29 januari 2020 kl 17.57

Utrikes. En kinesisk turist i Finland försattes i karantän eftersom hon misstänktes ha smittats av coronaviruset. Nu bekräftar finländska Institutet för hälsa och välfärd, THL, att kvinnan bär på viruset. Det är därmed det första bekräftade fallet i Norden.

Gilla artikeln på Facebook

– Det var väntat att viruset skulle komma via turister till Finland. Risken för att viruset sprider sig i Finland är fortfarande väldigt liten, så det finns inga skäl för oro, säger THL:s direktör Mika Salminen enligt Yle.

Den 32-åriga kvinnan, som kommer från Wuhan där smittan tros ha sitt ursprung, försattes tidigare i karantän på Lapplands centralsjukhus.

Sjukhuset har kartlagt de personer som den smittade kvinnan har varit i kontakt med. Det rör sig om cirka 15 personer som följs upp för att se om de får några symptom.

Den kinesiska kvinnan uppges må relativt bra och behöver ingen intensivvård. Hon har lätt feber, enligt Lapplands centralsjukhus.


Hänger lappar med budskap på liken. "Jag heter Sajal, Jag våldtog... Det här är mitt straff" skrev lönnmördaren på sitt tredje offer.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0