Bilder på kidnappad 17-årig rappare sprids på Flashback

Publicerad 5 maj 2020 kl 10.32

Inrikes. Bilder på hur den 17-årige rapparen Nils Kurt Erik Einar Grönberg, mer känd under artistnamnet "Einár", kidnappats och förnedras började igår kväll spridas via Snapchat till internetforumet Flashback. Polisen bekräftar för Expressen att en förundersökning om misstänkt människorov och grovt rån pågår.

Gilla artikeln på Facebook

På bilderna, som hans kidnappare sägs ha tagit, är Einár blodig, klädd i peruk, kvinnounderkläder samt hundkoppel. Polisen känner till bilderna och händelsen, och enligt dem ska den ha inträffat i mitten av april.

– Jag har fått information om att det i sociala medier påstås att något har hänt honom. Polisen håller på och utreder om det finns anledning att anta att brott är begånget, säger polisens presstaledsman Ola Österling till Expressen.

Samma natt som Einár kidnappades stoppade polisen en bil som artisten befann sig i tillsammans med flera andra män. Männen i bilen kan kopplas till det kriminella så kallade Vårbynätverket, som ligger bakom flera skjutningar i Stockholmsområdet. När bilen stoppades fanns dock ännu inga misstankar om att Einár utsattes för ett brott.

Förundersökningen om det misstänkta människorovet leds av åklagare, men Einár uppges inte vilja samarbeta med polisen och ska även ha påstått att alltihop är en PR-kupp.

Talar ut på Instagram

Sent på måndagskvällen skickade Einár en hälsning till sina följare på Instagram:

– Jag har en sak att säga tiller bara: Alla där ute kan bli kidnappade, alla där ute kan bli slagna, säger han i videon.

– Jag är vid liv och ingen kan göra det jag gör. Så jag kommer fortsätta så länge jag står på benen.

Einár är uppvuxen i Stockholm och slog igenom som "gangstarappare" för två år sedan. Förra året vann han P3 Guld-priset för Årets låt 2019, "Katten i trakten".


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Testkrav för inresa till Sverige tas bort

Nya regler från 21 janauri.. "Resenärer bedöms inte längre utgöra en särskild risk för att påverka spridningen av omikron."0 

Avkriminaliserad cannabis ger inte fler unga brukare

Ny studie från KI.. Cannabisanvändningen minskar oavsett om lagen blir strängare eller mildare.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0