Coronaviruset
Bill Gates.

Bill Gates: Tiotals miljoner kan dö om viruset sprids till Afrika

Publicerad 16 februari 2020 kl 10.51

Utrikes. Om coronaviruset får spridning i Afrika kan det leda till en pandemi med tiotals miljoner döda. Det säger Microsoft-grundaren och filantropen Bill Gates, enligt The Telegraph.

Gilla artikeln på Facebook

Bill Gates utspel kom bara timmar innan det första fallet av coronavirus bekräftats i Kairo i Egypten, skriver The Telegraph.

Det var under ett möte med den amerikanska vetenskapsorganisationen AAAS i Seattle som miljardären, som är känd för sitt arbete för preventivmedel i Afrika, kom med sin ödesmättade förutsägelse.

Gates kallade coronaepidemin för "en enorm utmaning" och varnade särskilt för konsekvenserna om smittan skulle få spridning på den afrikanska kontinenten.

– Vi har hela tiden varit medvetna om att en naturligt eller avsiktligt orsakad pandemi har potential att störa ut sjukvårdssystem och ekonomier och orsaka mer än 10 miljoner dödsfall, förklarade han.

Coronaviruset, som härstammar från Kina, fortsätter att spridas snabbt. På lördagen hade 67.000 smittade bekräftats och drygt 1.500 har dött av viruset.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0