Bombdådet i Lund jämförs med Balkankrigen: "Kvinna skrek jättehögt"

Publicerad 14 september 2019 kl 11.03

Inrikes. Det var en förbipasserande kvinna som skadades i det enorma bombdådet i Lund under natten, bekräftar nu polisen.

Gilla artikeln på Facebook

Polisen har nu bekräftat att den extremt kraftiga explosionen i Lund i natt var en detonation och att den var riktad mot en liten butik i ett flervåningshus med bostäder.

Det bekräftas också att en kvinna i 20-årsåldern blivit skadad. Hon ska gått förbi platsen i samband med explosionen.

"En förbipasserande kvinna har skadats i samband med händelsen och hon förs med ambulans till sjukhus. Den skadade kvinnan är i 20-årsåldern", skriver polisen på sin hemsida.

Enligt polisens presstalesperson Evelina Olsson skulle avspärrningen på Stora Söderdagatan hävas vid 08-tiden på lördagen och trafiken då också släppas på, men den berörda fastigheten kommer vara fortsatt avspärrad.

Samtidigt fortsätter vittnen berätta vilken fruktansvärt kraftig bomb det var. Husen skakade. Fönsterrutorna krossades. Strömmen gick. Tavlor föll ner från väggarna.

– Jag är från Kosovo och det var krig fram tills jag var nio år. Så det var som att kastas tillbaka i tiden, säger Bastri Fetahu, 30, som låg och sov i samma hus som den bombade butiken, till Aftonbladet.

En tjej som bor i huset bredvid, förklarar för samma tidning att hon hörde en kvinna "skrika jättehögt" nere från gatan i samband med bomben.

Enligt Kvällsposten ska den skadade kvinnan, som var blodig, jättehögt ha skrikit "hjälp, hjälp, hjälp".

Det är ännu oklart exakt hur skadad kvinnan är. Hon ska ha blivit skadad i ansikte.

I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för attacken. Rubriceringen är grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt vållande till kroppsskada.


Nyheter från förstasidan

"Hillary har blivit galen"

Anklagar kvinnliga presidentkandidater för att styras av Ryssland. Tulsi Gabbards motattack: Clinton är "krigshetsarnas drottning."0 

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Läkemedel i avloppet förändrar fiskars beteende. Blir djärvare av ämnen som påverkar människans signalsystem.0 

Nya DNA-analyser ger "överraskande" bild av svenskarnas härkomst. Nya buden: Därifrån kom våra förfäder på stenåldern.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0 

Death metal-version av Gretas tal tar nätet med storm. "Skräckinjagande" musikvideon får miljontals visningar.0