Bonniers expansion

Bonnier fortsätter expandera – köper Lokaltidningen

Publicerad 20 oktober 2019 kl 18.08

Media. Mediejätten Bonnier News förvärvade i veckan, genom HD-Sydsvenskan, 100 procent av Lokaltidningen Mediacenter AB av koncernen JP/Politiken Hus.

Gilla artikeln på Facebook

Efter att tidigare i år ha köpt upp koncernen Mittmedia gör Bonnier nu nästa stora affär.

Lokaltidningen utkommer veckovis och har en räckvidd på cirka 550.000 läsare i print och digitalt. Den har idag 28 editioner som täcker 41 kommuner framför allt i Skåne, men finns också i Halland, Östergötland och Småland.

Syftet är att stärka Bonniers räckvidd och marknadsposition på den skånska marknaden, som mediejätten i praktiken kontrollerar efter köpet av Sydsvenskans största konkurrent Helsingborgs Dagblad för några år sedan.

– Bonnier News övergripande mål är att vara den ledande nyhetsaktören i Sverige. Vi befinner oss i en fas av stark tillväxt och har under året tagit en aktiv del av konsolideringen på svensk lokaltidningsmarknad i och med förvärvet av Mittmedia. Förvärvet av Lokaltidningen är ett naturligt steg för oss strategiskt och kommer att ytterligare stärka Bonnier News närvaro i södra Sverige, säger Anders Eriksson, VD Bonnier News och HD-Sydsvenskan, i ett pressmeddelande.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Studie: Afrikaner härstammar från okänd art. Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater.0 Plus

Forskarlarmet: Svenska politiker struntar helt i gifterna i dricksvattnet. Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0