Faktaförbudet på KTH
SvD:s ledarskribent Ivar Arpi (infälld) har inte besvarat några förfrågningar från Felix om det refuserade genmälet.

"Därför valde jag Fria Tider": Läs Felix genmäle som SvD vägrar publicera

Publicerad 29 april 2018 kl 10.52

Media. Ivar Arpi antyder i en artikel i Svenska Dagbladet att den uppmärksammade KTH-studenten Felix skulle vara en "politisk extremist" eftersom han har låtit sig intervjuas av Fria Tider. Men SvD har utan förklaring refuserat Felix genmäle, som därför publiceras här.

Gilla artikeln på Facebook

I artikeln ”Studenters yttrandefrihet hotad på KTH” (SvD 18/4) skriver Ivar Arpi om hur jag hotades med avstängning från mina studier vid KTH därför att jag hade överlämnat ett faktablad med statistik om invandrares brottslighet till två kursare.

Det är välkommet att Arpi uppmärksammar det repressiva klimat som har brett ut sig på KTH. Jag vill emellertid med kraft tillbakavisa hans insinuation att jag skulle vara en ”politisk extremist”. Arpi grundar sin anklagelse på att jag tipsade Fria Tider om att KTH hade inlett ett disciplinförfarande mot mig på grund av mina åsikter. Vem utom någon med suspekta politiska sympatier skulle kontakta Fria Tider istället för etablissemangsmedia, undrar Arpi.

Svaret är följande. Det är etablissemangsmedia som har skapat ett åsiktsklimat som tar sig uttryck i att studenter inte kan kritisera invandringen utan att riskera avstängning. KTH-tjänstemannen som beslutade att väcka ett disciplinärende mot mig erkänner på den dolda inspelning som Fria Tider publicerat att hon vet att hon fattar ett felaktigt beslut, men säger att hon gör det ändå för att hon annars kan få ”medierna” efter sig.

Att sådant händer är en konsekvens av att de stora drakarna – DN, SvD, Expressen och Aftonbladet – systematiskt har skönmålat invandringen och demoniserat dess kritiker.

Det är alltså inte så konstigt att jag tvivlade på hur etablissemangsmedia skulle behandla mina uppgifter. Bortsett från Arpis senkomna ledare har mainstreammedia än idag inte skrivit en rad om mitt fall, trots dess uppenbara principiella intresse.

Etablissemangsmedia granskar inte etablissemanget. Därför valde jag Fria Tider.

Felix Jonsson


Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

"Fertig? Jawohl!" Avspeglar starka banden mellan svenska kvällstidningen och naziregimen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Flera döda i skjutning på ryskt universitet

Minst sex personer skjutna till döds. Den misstänkte skytten har gripits och skadats vid gripandet.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.