Faktaförbudet på KTH

Här grillas S-ministern om faktabladet på KTH

Publicerad 24 april 2018 kl 19.41

Inrikes. Under en interpellationsdebatt i riksdagen idag ställde Jeff Ahl (AFS) högskoleminister Helene Hellmark Knutsson (S) till svars för KTH:s agerande i fallet med Felix, som Fria Tider har uppmärksammat.
– Jag hade kanske kunnat pressa henne ännu mer, men det är nog ingen idé. Hon glider bara undan medvetet hela tiden, säger Ahl till Fria Tider efter debatten.

Dela artikeln

– Tack, fru talman. Sverige har idag ett stora problem med en alltmer åsikts­repressiv stat. Idag bestäm­mer det politiskt korrekta eta­blis­semanget vad som är "rätt" åsikt och "fel" åsikt, inledde Jeff Ahl sitt anförande.

Riksdagsmannen konstate­rade att händelsen på KTH, där studenten Felix riskerade av­stängning efter att ha tagit fram ett faktablad om invandrar­brott, inte är "en isolerad händelse".

– Den blev däremot upp­märk­sammad av nät­tidningen Fria Tider. I ett funge­rande land och en funge­rande rättsstat hade de inblandade lärarna, studie­vägledarna och rektorn blivit avskedade.

Ahl anklagade regeringen för att steg för steg urholka demokratin, bland annat genom att tillsätta "det som liknas vid politruker" på universitet och högskolor och andra myndigheter.

Helene Hellmark Knutsson, som är minister för högre utbildning och forskning, svarade med att det är myndigheterna själva som ska tolka den lagstiftning som finns.

– Statsråd kan inte gå in i myndigheter och styra, det kallas för ministerstyre och är inte lagligt, sade ministern, och anklagade Ahl för att vilja införa "en ny ordning".

Jeff Ahl svarade med att påminna Hellmark Knutsson om att det faktiskt är regeringen som utser rektorer på bland annat KTH.

– Det är förståeligt att KTH och stora delar av universitetsvärlden har dessa problem idag eftersom många universitet idag är infiltrerade av olika vänsterextrema element.

Han fortsatte:

– Fru talman, denna regering var blixtsnabb med att skämma ut sig genom att knyta knytblus i solidaritet med en medelålders, privilegierad politiskt korrekt kvinna tillhörande etablissemanget. När en ung student på ett av våra lands universitet blir förtryckt är regeringens svar att de har fullt förtroende för att den korrupta och politiserade byråkratin ska lösa det här.

– Svaret är att rektorn på KTH borde sparkas och att en ny rektor med respekt för demokratin tillsätts.

När Fria Tider når Jeff Ahl efter interpellationsdebatten säger han att han är "extremt oroad" över den politiskt korrekta utvecklingen i Sverige.

– Jag konstaterar att regeringen inte värderar demokratin särskilt högt, säger han.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.