Danmark och invandringen
Inger Støjberg.

Dansk minister: Ingen vill ha invandrarna – utom Sverige

Publicerad 27 augusti 2015 kl 16.11

Utrikes. Den danska regeringen vidtar nu en rad åtgärder för att avskräcka asylsökare från tredje världen från att ta sig till landet. Enligt invandrings- och integrationsminister Inger Støjberg (V) gör alla andra EU-länder likadant – utom Sverige.

Gilla artikeln på Facebook

– Det är bara att konstatera att alla länder – förutom Sverige – på olika sätt försöker minska inflödet, säger Støjberg i en intervju med danska Politiken.

Hon pekar bland annat på att Frankrike kraftigt förstärkt polisnärvaron i Calais och att Ungern håller på att bygga en mur längs gränsen till Serbien.

Det danska Folketinget klubbade nyligen igenom ett åtgärdspaket som ska avskräcka invandrare från tredje världen att resa till Danmark. Bland annat publiceras annonser i turkiska och andra utländska medier som informerar om att bidragen för asylsökare i Danmark har strypts.

Inger Støjberg poängterar också att en stor del av de asylsökare som kommer till norra Europa gör det via andra EU-länder, vilket strider mot Dublinförordningen.

– Invandrare som kommer till Danmark och Tyskland och andra länder utan att ha rätt att vara där ska snabbt och konsekvent skickas tillbaka, säger hon till Politiken.

I den danska debatten är invandringen just nu ett av de absolut hetaste ämnena. I Jyllandsposten skrev historieprofessor Bent Jensen nyligen att de mediala och politiska eliterna använder sig av inflödet för att förstöra sina egna länder, medan psykologiprofessor Helmuth Nyborg varnade för att hela det demokratiska systemet hotas av folkgrupper med kroniskt låg IQ.

Danmark tog under 2014 emot nästan 15.000 asylsökare – en femtedel av den svenska siffran för motsvarande år.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Vetenskap

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Studenter grävde fram krigare från järnåldern . Oväntade fyndet på Gotland.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0