Invandrarkravallerna 2013
Polisen valde att "avvakta" och "inte ingripa" när gängen eldade upp bilar igår. Men de bilägare som inte kunde flytta sina utbrända bilvrak fick däremot böter direkt.
Fria Tider

Deras bilar brann inatt - nu får de p-böter

Publicerad 22 maj 2013 kl 18.10

Inrikes.De många bilägare som förlorat sina bilar i de senaste nätternas anlagda bilbränder kommer inte undan parkeringsböter kan Fria Tider avslöja idag.

Gilla artikeln på Facebook

Företaget P-Service, eller Parkeringsservice Svenska AB som de står registrerade som, har bråda dagar att lappa utbrända bilvrak. Fria Tider var på plats för att dokumentera skadegörelsen efter nattens kravaller när en parkeringsvakt dök upp och började dela ut böter till de bilägare som under natten förlorat sina bilar.

Att man fått sin bil utbränd och att platsen i många fall av polisen betraktas som en brottsplats hjälper inte. Har man inte ställt sin parkeringsskiva rätt så får man parkeringsböter ändå förklarade P-Service parkeringsvakt för Fria Tiders fotograf.

Fria Tider dokumenterade när parkeringsvakten skrev ut en p-bot till den Ford som står parkerad till höger i bild. Parkeringsvakten blev i samband med detta mycket hotfull och krävde att bilderna raderades och att företaget P-Service inte hängdes ut i media.

Fria Tider har under eftermiddagen försökt nå P-Service företagsledning via telefon för en kommentar. Företaget valde dock att lägga på luren två gånger i rad så snart de fick klart för sig att vi hade mediefrågor.

Uppdatering:
P-Service vice vd Svante Intveld säger nu till DN.se att bolaget inte kommer att dela ut några p-böter till de utbrända bilarna. Parkeringsvakten som befann sig på platsen under onsdagen, en 20-årig kvinna bosatt i Södertälje, uppgav emellertid då till Fria Tider att bilarna skulle bötfällas. Bolaget har uppenbarligen sedan dess beslutat att inte centralt hålla den linjen, men uppgifterna i artikeln ovan är korrekta. Svante Intveld skriver i ett mejl till Fria Tider att han varit på tjänsteresa, varför svaret dröjt.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.