Asap Rocky-fallet

Donald Trump: "Väldigt besviken på Löfven"

Publicerad 25 juli 2019 kl 23.48

Utrikes. USA:s president Donald Trump skriver på Twitter att han är "väldigt besviken" på Stefan Löfven. Detta sedan den svenske statsministern inte ingripit i fallet med den afroamerikanske rapparen "ASAP Rocky", som idag åtalades för att ha misshandlat en afghan i Stockholm.

Gilla artikeln på Facebook

"Väldigt besviken på statsminister Stefan Löfven för att han inte har kunnat agera. Sverige har svikit afroamerikanerna i USA", twittrar Trump.

Han forsätter:

"Jag såg filmerna med ASAP Rocky och han förföljdes och trakasserades av bråkmakare. Behandla amerikaner rättvist!"

I USA är inställningen ofta att svarta som begår våldsbrott automatiskt är oskyldiga och offer för så kallad rasism.

Den svenska utredningen mot ASAP Rocky bygger på att rapparen och hans medarbetare gängmisshandlade en afghan, bland annat med en krossad glasflaska, i centrala Stockholm.

"Ge ASAP Rocky hans FRIHET. Vi gör så mycket för Sverige men det verkar bara gå åt ena hållet. Sverige borde fokusera på sitt verkliga problem med kriminalitet!" fortsätter Donald Trump på Twitter.

Trump pratade i slutet av förra veckan med Löfven i telefon om ASAP Rocky-fallet. Han erbjöd sig då att stå för rapparens borgen. Något system för borgen finns dock inte i Sverige.


Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Afghanerna våldtog flickor. Ett av offren försökte ta sitt liv efter övergreppen – men våldtäktsmännen får milda straff.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Få gravida svenskor tar vaccin – läkare ska tvingas mörka

Majoritet gravida svenskor väntar med sprutan. Nu ska Läkemedelsverket och FHM läxa upp kvinnliga läkare besvarat frågan om huruvida de själva skulle tagit sprutan under en graviditet.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Opportunisten blev ofrivilligt intressant. På ett sätt klädde Lars Vilks av den svenska makten.0