Pedofilbankiren Epstein

Epsteins obduktion visar tecken på strypning

Publicerad 15 augusti 2019 kl 12.22

Utrikes. Staden New Yorks chefsrättsläkare Barbara Sampson slutförde under söndagen obduktionen av den avlidne pedofilen Jeffrey Epstein. Dödsorsaken självmord kunde inte fastställas, bland annat eftersom kroppen visade tecken på strypning, skriver Washington Post.

Gilla artikeln på Facebook

Det handlar om märkliga skador på tungbenet, ett u-format ben mellan tungroten och struphuvudet, som är typiska för strypning och inte för självmord genom hängning.

En thailändsk studie visade 2010 att tungbenet visserligen kan brytas vid hängning, men att det i så fall beror på att snaran är monterat så att viss fallhöjd uppstår när offret hänger sig själv. Epstein ska ha tagit livet av sig genom att fästa en snara gjord av ett lakan vid överdelen av sin våningssäng, och därefter "lutat sig framåt" tills han dog. Han lyckades alltså hänga sig på ett ställe där fötterna når golvet.

– Om tungbenet, hypotetiskt, är brutet så skulle det väcka frågor om strypning. Men det är inte definitivt och utesluter inte hängning, säger Jonathan L. Arden, ordförande för det amerikanska rättsläkarsamfundet, till Washington Post.

Även Arden påpekar att rättsläkare i dessa fall måste undersöka bland annat fallhöjden, för att kunna slå fast om skadorna kan ha orsakats genom hängning. Även offrets ålder och eventuella övervikt kan spela roll.

Rättsläkarna i New York har nu begärt att få ta del av videomaterial från området runt cellen och övriga omständigheter som kan visa om någon tagit sig in till Epstein för att strypa honom. Dödsorsaken sattes efter obduktionen inte till självmord, utan till "under utredning".


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0