Koranupploppet i Malmö

Ett års fängelse för Korankvinnan

Publicerad 17 juni 2021 kl 14.42

Inrikes. Ytterligare sju personer har döms för delaktighet i våldsamma upplopp i Malmö i augusti 2020, i samband med att Rasmus Paludan skulle bränna en koran i staden. Bland annat döms den så kallade Korankvinnan, som ledde mobben, till ett års fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Fem personer i åldrarna 15-20 år döms för att ha kastat sten eller på annat sätt ha deltagit i det våldsamma upplopp som skedde efter en planerad koranbränning den 28 augusti 2020.

En 58-årig kvinna – den så kallade Korankvinnan – och en 26-årig man döms för att ha anstiftat folksamlingen till våldsamt upplopp.

Enligt en video från händelsen skrek kvinnan bland annat om att polisen var "hundar" och "grisar" och att de hade "konspirerat" med personerna som skändat koranen.

– Om ni inte vill ha islam, varför tog ni hit oss, era fähundar? ropade hon också.

Den 58-åriga korankvinna befann sig i en gatukorsning och agiterade mot polisen. Sedan ledde hon en folksamling mot polisen och stenkastning bröt ut. Kvinnan döms till fängelse i ett år.

Den 26-årige mannen som också döms för anstiftan befann sig på samma plats som kvinnan och ledde folksamlingen med slagord. Han hade också tidigare under dagen bl.a. gestikulerat och agiterat mot polisen och på så vis manat folksamlingen att sätta sig upp mot polisen med våld. Mannen döms till fängelse sex månader.

De fem yngre männen och ungdomarna som döms för att ha deltagit får ungdomstjänst eller villkorlig dom med samhällstjänst. Fem personer frikänns helt.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Inrikes

Åklagaren rasar mot Stockholms tingsrätt efter Allra-fiasko

200 miljoner "borta".. "Det är oroväckande att det kan bli så uppenbara fel".0 

Federley "återförenas" med pedofilen

Bilder från grannar avslöjar.. Nu oroar sig grannarna i den lilla dalaorten Gagnef.0 

Vetenskap

Psykiatrivarningen: Viruset kan utlösa psykos. Coronalarm från Akademiska sjukhuset.0 

Han blir yngst hittills i rymden. Slår rysk kosmonaut med sju år.0 

Kultur

Kurt Westergaard död. Danske Muhammedtecknaren avliden.0