Koranupploppet i Malmö

Ett års fängelse för Korankvinnan

Publicerad 17 juni 2021 kl 14.42

Inrikes. Ytterligare sju personer har döms för delaktighet i våldsamma upplopp i Malmö i augusti 2020, i samband med att Rasmus Paludan skulle bränna en koran i staden. Bland annat döms den så kallade Korankvinnan, som ledde mobben, till ett års fängelse.

Gilla artikeln på Facebook

Fem personer i åldrarna 15-20 år döms för att ha kastat sten eller på annat sätt ha deltagit i det våldsamma upplopp som skedde efter en planerad koranbränning den 28 augusti 2020.

En 58-årig kvinna – den så kallade Korankvinnan – och en 26-årig man döms för att ha anstiftat folksamlingen till våldsamt upplopp.

Enligt en video från händelsen skrek kvinnan bland annat om att polisen var "hundar" och "grisar" och att de hade "konspirerat" med personerna som skändat koranen.

– Om ni inte vill ha islam, varför tog ni hit oss, era fähundar? ropade hon också.

Den 58-åriga korankvinna befann sig i en gatukorsning och agiterade mot polisen. Sedan ledde hon en folksamling mot polisen och stenkastning bröt ut. Kvinnan döms till fängelse i ett år.

Den 26-årige mannen som också döms för anstiftan befann sig på samma plats som kvinnan och ledde folksamlingen med slagord. Han hade också tidigare under dagen bl.a. gestikulerat och agiterat mot polisen och på så vis manat folksamlingen att sätta sig upp mot polisen med våld. Mannen döms till fängelse sex månader.

De fem yngre männen och ungdomarna som döms för att ha deltagit får ungdomstjänst eller villkorlig dom med samhällstjänst. Fem personer frikänns helt.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Sverigedemokraterna KU-anmäler Löfven

Efter turerna kring kärnkraften. "Löfven står inte över Sveriges riksdag."0 

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Mohammed åtalas för rånmord på lokalprofil

56-åring rånmördades i Eksjö kommun.. Utsattes för knivhugg, sparkar, stampningar och slag med tillhygge.0 

Inget redaktionsstöd för Bulletin

Drog tillbaka sin ansökan.. Så mycket får Samnytt, Swebbtv och Exakt24 i bidrag i år.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0