EU-topp: De flesta är inga riktiga flyktingar

Publicerad 27 januari 2016 kl 13.54

Utrikes. EU-kommissionären Frans Timmermans slår nu fast att officiell data visar att majoriteten av de asylsökare från tredje världen som kommer till Europa i själva verket gör det av ekonomiska skäl.

Gilla artikeln på Facebook

Sex av tio asylsökare som anländer till Europa är ekonomiska migranter utan rätt till asyl, avslöjar nu en av EU:s högsta tjänstemän enligt Telegraph.

Frans Timmermans, förste vice ordförande i EU-kommissionen, uppger istället att majoriteten av dem som kommer till EU varken flyr krig eller förföljelse.

Många av de så kallade flyktingarna är i själva verket tunisier eller marockaner som ansluter sig till invandringsströmmen via Turkiet.

– Det handlar om 60 procent av alla asylsökare, säger Timmermans, med hänvisning till interna siffror från Frontex, EU: s gränsförvaltningsbyrå.

– Det här är människor som vi kan anta inte har någon anledning att ansöka om flyktingstatus, fortsätter han.

Slovakiens premiärminister Robert Fico hävdar samtidigt att EU begår ”rituellt självmord” genom att låta så många människor komma hit.

– Om man på grundval av tillfälliga eller permanenta kvoter tvingar oss att importera 50.000 personer med helt andra vanor och religioner – och dessa är mestadels unga män – kan jag inte föreställa mig hur vi skulle kunna integrera dem, för det går inte, säger Fico enligt Telegraph.


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0