EU-topp: De flesta är inga riktiga flyktingar

Publicerad 27 januari 2016 kl 13.54

Utrikes. EU-kommissionären Frans Timmermans slår nu fast att officiell data visar att majoriteten av de asylsökare från tredje världen som kommer till Europa i själva verket gör det av ekonomiska skäl.

Gilla artikeln på Facebook

Sex av tio asylsökare som anländer till Europa är ekonomiska migranter utan rätt till asyl, avslöjar nu en av EU:s högsta tjänstemän enligt Telegraph.

Frans Timmermans, förste vice ordförande i EU-kommissionen, uppger istället att majoriteten av dem som kommer till EU varken flyr krig eller förföljelse.

Många av de så kallade flyktingarna är i själva verket tunisier eller marockaner som ansluter sig till invandringsströmmen via Turkiet.

– Det handlar om 60 procent av alla asylsökare, säger Timmermans, med hänvisning till interna siffror från Frontex, EU: s gränsförvaltningsbyrå.

– Det här är människor som vi kan anta inte har någon anledning att ansöka om flyktingstatus, fortsätter han.

Slovakiens premiärminister Robert Fico hävdar samtidigt att EU begår ”rituellt självmord” genom att låta så många människor komma hit.

– Om man på grundval av tillfälliga eller permanenta kvoter tvingar oss att importera 50.000 personer med helt andra vanor och religioner – och dessa är mestadels unga män – kan jag inte föreställa mig hur vi skulle kunna integrera dem, för det går inte, säger Fico enligt Telegraph.


Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan. "Exempelvis fördomen som leder till att terrorhandlingar kopplas till personer av arabiskt ursprung."0 Plus

Polisfiasko vid asylboende. Tre kvinnliga poliser och en väktare fick stryk av ensam bråkstake.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven om corona: Kan bli aktuellt med karantäner och avspärrningar

Statsministern ser viruset som en "samhällsfara" för landet. Utesluter inte "extraordinära smittskyddsåtgärder" för att stoppa vidare spridning.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0