Invandrare från kollektivistiska kulturer krockar med Sveriges individualism, enligt författaren Per Brinkemo.

Experten om klanerna – gör direkt koppling till invandringen

Publicerad 7 september 2020 kl 14.14

Inrikes. Inte ens Per Brinkemo, som författat två böcker om klankulturer, visste att det fanns så många som 40 stycken släktbaserade kriminella nätverk i Sverige. Det förklarade han i TV4 Nyhetsmorgon på måndagsmorgonen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i Ekots lördagsintervju i helgen som polischefen Mats Löfving berättade att det finns "minst" 40 kriminella klaner i Sverige. Detta chockade många.

Under regeringens pressträff på måndagen fick statsminister Stefan Löfven (S) en rad frågor om denna intervju. Han vägrade dock koppla brotten till invandringen, trots att det handlar om invandrare.

Denna koppling är dock uppenbar, enligt TV4 Nyhetsmorgons intervju med Per Brinkemo idag. Men inte ens han visste att det fanns så många som 40 kriminella släktnätverk i Sverige.

– Att det var så många, det visste inte jag, säger författaren i TV4. Man måste förstå att detta är en jättevanlig ordning i en stor del av världen, inte minst därifrån asylsökare kommer, där det kanske inte finns fungerande stater. Då måste man söka skydd, identitet och lösa konflikter familjevis, och då behöver man en stor släkt.

När människor från kollektivistiska kulturer sedan invandrar till Sverige, världens mest individualistiska kultur, uppstår en krock. Men detta har svenska makthavare inte förstått, enligt Brinkemo. 

Precis som Mats Löfvin påpekar författaren att kriminella klaner är oerhört svåra att bekämpa, eftersom tystnadskulturen är monumental. De uppfostras in i en total lojalitet.

– Man förråder aldrig en släkting, även om man själv inte är kriminell, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

Klanerna är rentav ett slags institutionaliserad kriminalitet, med en egen rättskipning. Detta syntes nyligen i Göteborg, då grovt kriminella tog in på ett hotell för att lösa en pågående gängkonflikt utan inblandning av rättsstaten och där det ena gänget fick betala sig fria.

Enligt Brinkemo blir det också värre ju större invandringen är. En enstaka irakisk familj på en ort, som han tar som exempel, behöver inte vara ett problem. Men kommer det 400 stycken är det lättare att bibehålla den egna heders- och klankulturen. Antalet invandrare på en plats är en "jätteviktig" faktor för vad som kommer hända, säger han.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0