Gabriel Urwitz.

Expo-bankiren: "Anpassa Sverige till den nya demografiska situationen"

Publicerad 30 juli 2021 kl 14.17

Politik. Sverige behöver "anpassas" till att det nu finns så många invandrare i Sverige. Det kräver finansmannen och Expo-finansiären Gabriel Urwitz i en debattartikel i Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

Gabriel Urwitz konstaterar i debattartikeln att hela 20 procent av Sveriges befolkning nu är född i utlandet. Det är en större andel än för länder som Storbritannien, där 14 procent är utlandsfödda, och Frankrike där andelen är 13 procent.

Urwitz, som brukat framhäva sin judiska bakgrund och att han skänker pengar till vänsterextrema Expo, ser det som en positiv utveckling att andelen svenskar blir allt mindre.

"Jag ser inte förändringen av Sverige till ett mer mångkulturellt samhälle som något negativt – tvärtom. Varför älskar så många svenskar att åka till New York? Sannolikt bland annat för att få uppleva och känna dynamiken och kraften i det mångkulturella samhälle som New York i högsta grad är", skriver han.

Urwitz efterlyser nu att Moderaterna och Socialdemokraterna går ihop för att hålla de båda "ytterlighetspartierna" Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet borta från politiskt inflytande. På så sätt hoppas han att de politiska utmaningarna ska kunna lösas.

"På många områden krävs fundamentala förändringar för att anpassa Sverige till den nya demografiska situationen", skriver Gabriel Urwitz.

Läs även:
Expofinansiärer krävs på mångmiljonbelopp
Expo-bankirens nya svåra nederlag


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcksspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0