Gabriel Urwitz.

Expo-bankiren: "Anpassa Sverige till den nya demografiska situationen"

Publicerad 30 juli 2021 kl 14.17

Politik. Sverige behöver "anpassas" till att det nu finns så många invandrare i Sverige. Det kräver finansmannen och Expo-finansiären Gabriel Urwitz i en debattartikel i Dagens Industri.

Gilla artikeln på Facebook

Gabriel Urwitz konstaterar i debattartikeln att hela 20 procent av Sveriges befolkning nu är född i utlandet. Det är en större andel än för länder som Storbritannien, där 14 procent är utlandsfödda, och Frankrike där andelen är 13 procent.

Urwitz, som brukat framhäva sin judiska bakgrund och att han skänker pengar till vänsterextrema Expo, ser det som en positiv utveckling att andelen svenskar blir allt mindre.

"Jag ser inte förändringen av Sverige till ett mer mångkulturellt samhälle som något negativt – tvärtom. Varför älskar så många svenskar att åka till New York? Sannolikt bland annat för att få uppleva och känna dynamiken och kraften i det mångkulturella samhälle som New York i högsta grad är", skriver han.

Urwitz efterlyser nu att Moderaterna och Socialdemokraterna går ihop för att hålla de båda "ytterlighetspartierna" Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet borta från politiskt inflytande. På så sätt hoppas han att de politiska utmaningarna ska kunna lösas.

"På många områden krävs fundamentala förändringar för att anpassa Sverige till den nya demografiska situationen", skriver Gabriel Urwitz.

Läs även:
Expofinansiärer krävs på mångmiljonbelopp
Expo-bankirens nya svåra nederlag


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare