Morgan Johansson (S).

Föregångarens kritik mot Morgan Johansson: "Trumpretorik"

Publicerad 12 juni 2019 kl 11.52

Inrikes. Justitieminister Morgan Johansson (S) använde formuleringen "bura in en efter en" i en kommentar om gängkriminelitet. Nu får han kritik av den före detta S-ministern Thomas Bodström.

Gilla artikeln på Facebook

– Så ska inte en minister uttala sig tycker jag. Det är Trumpretorik, säger den före detta justitieministern i Mix Megapol, enligt Expressen.

Regeringen har anpassat sig till opinionen och anammat en allt hårdare retorik i frågan om brottsbekämpning. Det var i en intervju i P1 Morgon som Morgan Johansson pratade om att utrota gängkriminaliteten.

– De här gängstrukturerna måste upp med rötterna. Och då finns det inga genvägar: Vi måste bura in dem en efter en, sade Johansson enligt Expressen.

Thomas Bodström säger i Mix Megapol att han visserligen känner Johansson som en "fantastisk person med ett enormt socialt patos" och att ministern måste vara "trängd när han måste börja låta som Trump".


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Experter slår larm: 10.000-tals farliga ämnen i dricksvattnet. Helt bortom kontroll, enligt expertgruppen.0 Plus

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Kultur

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0 

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0