Startade familjehem åt Mohamed – döttrarna våldtogs direkt

Publicerad 31 maj 2019 kl 10.31

Inrikes. En ung invandrare har nu dömts för våldtäkt mot barn samt övergrepp mot barn av Göteborgs tingsrätt. Detta sedan han varit inneboende hos en familj och förgripit sig på deras döttrar, den ena flickan bara fem år gammal. Men straffet blir inte mer än nio månaders sluten ungdomsvård.

Gilla artikeln på Facebook

Det var förra sommaren som en familj i Göteborg tog emot en ung man i sitt hem.

Men det skulle få fruktansvärda konsekvenser. Han skulle nämligen våldta och förgripa sig på familjens båda döttrar, det ena i femårsåldern.

Pappan i familjen var hela tiden misstänksam mot mannen.

"Så fort han kom till familjen började pappan stirra på honom. Mamman tyckte om honom i början, men efter några dagar så började även hon ogilla honom", står det i domen, som Fria Tider tagit del av.

Han bodde hos dem från mitten av juni till mitten av augusti.

Mamman tror att det var i slutet av september som hennes minsta barn, femåringen, en dag sade att ”mamma jag har en hemlighet”. Mamman gick då till sin andra dotter, som också var under 15 år, och fick bekräftat att han förgripit sig även på henne.

Den inneboende ska bland annat ha fått femåringen att onanera åt honom och förmått den andra flickan att utföra både vaginalt och oralt sex med honom. Åtalet gäller sammanlagt fyra punkter.

Den unge mannen, som uppger sig vara 17 år, ska ha lockat barnen med att de skulle få pizza av honom, så länge de inte berättade något för sina föräldrar. Familjen åt nämligen inte så mycket pizza hemma, men barnen gillar pizza.

När flickorna hade berättat om händelserna diskuterade mamman med sin man hur de skulle göra i några dagar innan de bestämde sig för att göra en polisanmälan.

Flickorna har idag kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin och går hos psykolog. "Barnen har inte pratat med varandra om sina hemligheter", skriver domstolen.

Det samlade straffvärdet för de aktuella brotten motsvarar enligt tingsrätten 4,5 års fängelse för en person över 21 år. Men vid bedömningen av straffvärdet säger domstolen att man vägt in målsägandenas unga ålder. Tingsrätten dömer därför den åtalade till nio månaders sluten ungdomsvård. Han ska också betala skadestånd på totalt 215.000 kronor till barnen.

Huruvida mannen verkligen är under 17 år är oklart.

Den tilltalade bedöms också ha ett vårdbehov gällande sitt sexuellt utagerande beteende samt risk för återfall, skriver rätten. Han har därför placerats på ett HVB-hem.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcksspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0