Genrebild.

Flera allvarligt skadade i grovt våldsbrott – "mörkhyad" gripen

Publicerad 15 augusti 2019 kl 10.22

Inrikes. Ett grovt våldsbrott, mordförsök, inträffade i Eksjö i Småland på torsdagsmorgonen. Flera personer ska ha fått föras till sjukhus med allvarliga skador.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 08 på torsdagen som polisen fick samtal från ett barn som lämnade uppgifter som tydde på ett brott i Bruzaholm i Eksjö.

Klockan 08.10 fick polisen ytterligare uppgifter om att något skulle ha hänt i en bostad på Västerlånggatan. Polisen styrde då om sina resurser dit och vid 08.30-tiden hittade polisen flera personer som hade blivit utsatta för ett våldsbrott.

Ambulans skickades också till platsen för att ta hand om de skadade.

Samtidigt inledde polisen en förundersökning om försök till mord och spärrade av ett stort område i anslutning till Västerlånggatan i centrala Elsjö.

Klockan 09.13 efterlyste polisen en misstänkt man i 30-årsåldern "som uppges vara lätt mörkhyad och iklädd en rosa jacka och blå shorts". En halvtimme senare kunde mannen gripas vid järnvägsstationen i Nässjö.

– Polisen söker för närvarande inte efter ytterligare gärningspersoner. Det kan inte uteslutas att fler kan misstänkas men det finns än så länge inget som tyder på det heller, uppger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Men exakt vad det är som har hänt är oklart.

De drabbade personerna har initialt förts till Eksjö lasarett och där finns nu polisen på plats för bevakning. Syftet är att sjukvården ska kunna fungera utan störningar, enigt polisen.

Både SVT Jönköping och Aftonbladet uppger att det handlar om "flera allvarligt skadade personer", men polisen vill inte säga om det är barn som skadats. Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om tre personer som har "allvarliga skador", vilket också ligger till grund för brottsrubriceringen försök till mord. Enligt Expressen undersöker polisen allt möjligt just nu. Man genomför kontroller av fordon och personer, och det är "stora" polisresurser som används.

Polisen knackar dörr i området och efterfrågar tips från allmänheten.


Som magi – spektakulära upptäckten. Så fungerar den mycket enkla och smärtfria terapin.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Dyrare än någonsin bygga hus i Sverige

Kostnaderna steg 2,9 procent 2019.. Nu ökar Sverige försprånget – är redan dyrast i EU.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen minns en av vår tids främsta tänkare.0 Plus

Vetenskap

Svenska forskare kan ha hittat fungerande botemedel mot fetma – utan biverkningar. Kan reglera hur mycket och hur snabbt maten bryts ner.0 Plus

Folkslag bär på unika gener från förhistorisk apmänniska. Spår av utdöda arten dröjer sig kvar – mitt i tredje världen.0 Plus

Kultur

Vrålade "Fuck Jimmie!" och visade rumpan i SVT. Kvinnliga artisten skrek ut politiska budskap och visade baken inför kameran.0 

PK-storm mot Stephen King. Kritiserade kvotering av ickevita i filmroller.0