Genrebild.

Flera allvarligt skadade i grovt våldsbrott – "mörkhyad" gripen

Publicerad 15 augusti 2019 kl 10.22

Inrikes. Ett grovt våldsbrott, mordförsök, inträffade i Eksjö i Småland på torsdagsmorgonen. Flera personer ska ha fått föras till sjukhus med allvarliga skador.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan klockan 08 på torsdagen som polisen fick samtal från ett barn som lämnade uppgifter som tydde på ett brott i Bruzaholm i Eksjö.

Klockan 08.10 fick polisen ytterligare uppgifter om att något skulle ha hänt i en bostad på Västerlånggatan. Polisen styrde då om sina resurser dit och vid 08.30-tiden hittade polisen flera personer som hade blivit utsatta för ett våldsbrott.

Ambulans skickades också till platsen för att ta hand om de skadade.

Samtidigt inledde polisen en förundersökning om försök till mord och spärrade av ett stort område i anslutning till Västerlånggatan i centrala Elsjö.

Klockan 09.13 efterlyste polisen en misstänkt man i 30-årsåldern "som uppges vara lätt mörkhyad och iklädd en rosa jacka och blå shorts". En halvtimme senare kunde mannen gripas vid järnvägsstationen i Nässjö.

– Polisen söker för närvarande inte efter ytterligare gärningspersoner. Det kan inte uteslutas att fler kan misstänkas men det finns än så länge inget som tyder på det heller, uppger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Men exakt vad det är som har hänt är oklart.

De drabbade personerna har initialt förts till Eksjö lasarett och där finns nu polisen på plats för bevakning. Syftet är att sjukvården ska kunna fungera utan störningar, enigt polisen.

Både SVT Jönköping och Aftonbladet uppger att det handlar om "flera allvarligt skadade personer", men polisen vill inte säga om det är barn som skadats. Polisen skriver på sin hemsida att det rör sig om tre personer som har "allvarliga skador", vilket också ligger till grund för brottsrubriceringen försök till mord. Enligt Expressen undersöker polisen allt möjligt just nu. Man genomför kontroller av fordon och personer, och det är "stora" polisresurser som används.

Polisen knackar dörr i området och efterfrågar tips från allmänheten.


Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0