Peter Hellberg/CC-BY-SA

Folklig vrede när politiker fikar för skattemiljoner

Publicerad 5 april 2014 kl 16.40

Inrikes.Kristianstadsbladet avslöjade häromdagen att skattebetalarna får betala miljoner för att politikerna och byråkraterna på Rådhuset Skåne ska få gratis förtäring.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt det tvååriga avtalet med tjänsteföretaget Coor betalar Kristianstads kommun 5,5 miljoner kronor för catering. För de pengarna får politikerna bland annat gratis fika, luncher, vatten och frukt.

– Det här är i allra högsta grad rimliga kostnader, kommenterade Kristianstads kommuns HR-direktör Leif Rülf till Kristianstadsbladet i samband med avslöjandet.

Men väljarna håller inte alls med – och lokaltidningen har överösts av upprörda kommentarer från läsare som tycker att politikerna och byråkraterna gott kan betala sin eget fika.

En pensionerad lärarinna säger till Kristianstadsbladet att hon "inte alls" är intresserad av att betala fika och luncher för politikerna.

Ytterligare en kvinna som arbetar inom äldreomsorgen och vill vara anonym är än mer upprörd.

– De drar ner inom äldrevården, de äldre sitter i dåliga, gamla stolar och personalen får lyfta vårdtagarna själva med lift fast de inte får det. Men personalen orkar inte tjata, de får bara till svar att budgeten inte tillåter mer personal, säger hon till tidningen.

Hon påpekar också att pensionärerna tvingas betala dyra pengar för att få bo på äldreboenden och att de inte får någon gratis fika eller lunch.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Kommun stänger alla skolor och dagis på grund av hot

Elever får stanna hemma imorgon. Östgötska Valdemarsvik stänger verksamheterna efter att hot riktats mot dem under onsdagen.0 

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0