Ingrid Gustafsson efter rakningen. (Foto: Privat)

Folkpartist rakade av sig håret – för att "rädda miljön"

Publicerad 20 oktober 2013 kl 07.35

Inrikes.Ingrid Gustafsson, 26, är förbundsordförande för Gröna liberaler i Östergötland och brinner för miljöfrågor. Därför har hon rakat av sig allt sitt hår.

Gilla artikeln på Facebook

På sin blogg uppger Gustafsson att hon först försökte utvidga sitt miljöengagemang genom att "successivt bli semi-vegetarian" – men kände att det inte räckte.

Då kom folkpartisten, som satsar på en politisk karriär, på att hon kunde raka av sig håret och på så sätt minska sin konsumtion av kemiska hårprodukter och plastförpackningar.

– Våra reningsverk är fantastiska men en del ämnen kommer fortfarande ut i våra vattendrag. I och med det här utsätter jag inte miljön för de här ämnena längre när jag duschar. Dessutom kommer jag aldrig mer att använda hårmousse, hårsprej eller hårvax, säger Ingrid Gustafsson till Aftonbladet.

Att raka av sig håret för att rädda vattendragen är emellertid ingenting som 26-åringen tycker att alla nödvändigtvis behöver ägna sig åt.

"Jag säger inte att alla skall raka av sig håret. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. Så gör något för miljön du med", skriver hon på sin blogg.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Terrormisstänkte mannen kom till Sverige 2018

"Pratade väldigt dålig svenska." Mannens lägenhet i Vetlanda söktes igenom av polis.0 

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0