Maktkartellen
Johan Forssell (M).

Försiktig M-kritik mot den höga invandringen

Publicerad 25 september 2015 kl 18.58

Politik. Johan Forssell (M) riktade under eftermiddagen idag försiktig kritik mot regeringen med anledning av den höga invandringen till Sverige.
– Det går inte att vifta bort den oro som många människor känner, sade han.

Gilla artikeln på Facebook

Tusen nya asylsökare varje dag i Sverige – det är siffror som nu får Moderaterna att prata mer om ansvar och mindre om att öppna svenska folkets hjärtan.

Under en extra­insatt riksdags­debatt idag, där det rådande asylkaoset i Europa diskuterades, kostade den moderate riksdags­ledamoten Johan Forssell på sig att vara försiktigt kritisk till den rödgröna regering som hans parti är stöd­parti åt inom ramen för den så kallade "December­överens­kommelsen".

– Vi kan inte blunda för att utgifterna på migrationsområdet under de senaste åren har stigit kraftigt och fortsätter att öka, sade han.

Forssell tog även upp att många svenskar är oroade över utvecklingen och att politiker ibland kan behöva lyssna på vad svenska folket tycker. Enligt en opinionsmätning från Demoskop, som genomfördes i maj i år, ansåg redan då 58 procent av de tillfrågade att invandringen är för stor.

– Det går inte att vifta bort den oro som många människor känner eller negligera de problem och de utmaningar som följer när väldigt många människor kommer hit på kort tid, slog Forssell fast.

Han värjde sig samtidigt från anklagelser om rasism genom att tala om att det är viktigt att "hålla en skarp linje mot intolerans och mot rasism".


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0