Forskarens lösning på krisen: "Finns bara ett sätt, avsätt regeringen"

Publicerad 17 april 2020 kl 16.24

Inrikes. Jan Stillström, pensionerad läkare, virolog, forskare och docent, är starkt kritisk till regeringens strategi mot coronasmittan och hanteringen av samhället i allmänhet.
– Vi behöver krossa den slappa vänsterliberala regeringen, säger han i en intervju med Exakt24 och påpekar att ett land inte kan acceptera vilka amatörer som helst vid makten.

Gilla artikeln på Facebook

Sverige är ett byråtaktiskt monster som styrs av korrumperade amatörer. Det anser virologen och läkaren Jan Stillström.

Han är mycket bekymrad över hur Löfvenregeringen hanterar coronasmittan, som redan dödat många gånger fler människor i Sverige än i andra nordiska länder.

Stillström hävdar att det inte är expertisen som styr Sveriges "strategi" utan politikerna, som bara skaffat sig en ytlig kunskap om hur en sådan här pandemi måste bekämpas.

De "experter" som används är under politikernas kontroll och statsepidemiologen Anders Tegnell sågar han fullständigt.

– Det är inga experter, det är låtsatsexperter. Tegnell kan ingenting. Han är en politiskt tillsatt bluff, säger Stillström och anser att statsepidemiologen bryr sig mer om sina uppdragsgivare än folket.

Jan Stillström tror att Sverige kan få dödssiffror som motsvarar Italiens, eller ännu värre, på grund av att de styrande varit så oförberedda. Sverige är handlingsförlamat och fokuserar på årslånga utredningar i stället för att verkligen förebygga och hantera problem som uppstår.

– Propagandan om att vi var väl förberedda hamrade i flera veckor, säger han till Exakt24. Vi har inte tid med utredningar nu. Vi måste ha riktiga experter. Man kan inte ha vilka amatörer som helst i regeringen.

Politikerna lever i en egen värld och är otillgängliga, enligt Stillström. Han hävdar att Akademiska sjukhuset i Uppsala är "kaputt" och inte ens klarat av att leverera basal utrustning. Det är en byråkratisk apparat som mals i långbänk, förklarar han. Det finns inte en chans att komma ikapp epidemin nu. Det handlar om en planeringskatastrof beroende på korrumperade upphandlingar, säger Stillström.

– Det finns bara ett sätt. Avsätta regeringen. Det hänger på att vi kan krossa den här vänsterliberala slappa regeringen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Trump tar ledningen i nationell mätning

Leder – med en procentenhet. Det visar den senaste opinionsmätningen från Rasmussen Reports.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0