Försvunna Emilia
Emilia Lundberg, 20, är fortfarande mystiskt försvunnen.

Frivilliga börjar söka efter försvunna Emilia Lundberg

Publicerad 30 november 2019 kl 11.19

Efterlyst. Idag börja frivilliga söka efter Emilia Lundberg, 20, som sågs senast den 22 november hemma i Tollarp. I torsdags inledde polisen en förundersökning om människorov, men någon misstänkt gärningsman finns inte.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Polisen misstänker att Emilia inte håller sig borta frivilligt.

Enligt Kristianstadsbladet handlar det om 25 personer som deltar i en frivillig sökinsats just nu.

– Vi har delat upp oss i fem grupper och söker främst i ytterkanterna av Tollarp. Det handlar om skogsmiljöer, vid E22 och vid ån, säger Christer Lundell-Ek vid organisationen FIKK om sökinsatsen som inleddes vid 09-tiden på lördagsmorgonen.

Polisen misstänker att Emilia har förts bort. Senast sågs Emilia utanför sin port i sällskap med en "kraftigt byggd" person som var klädd i en lång grå kappa, enligt en granne som Aftonbladet talat med.

– De stannar vid cykelstället utanför. Personen som är med Emilia låser upp och tar med sig en cykel. Sedan går de på Odenvägen i riktning mot E22:an, säger grannen Susanne till Aftonbladet.

Polisen har ännu inte inlett något aktivt sökande efter Emilia men ett privat initiativ inleddes i Tollarp på lördagsförmiddagen. Myndigheten är också hemlighetsfull med var Emilias mobil senast var aktiv någonstans, en uppgift som polisen har tillgång till via teleoperatörerna. Man har dock berättat att den var aktiv på fredagen – samma dag som försvinnandet. Myndigheten tror också att Emilia har utsatts för något brott.

– Av min erfarenhet kan jag säga att människor som försvinner av egen fri vilja brukar lämna något slags spår efter sig, eller några signaler till anhöriga eller nära vänner. Men de signalerna hittar vi inte i den här utredningen. Det finns inga signaler efter henne sedan den 22 november, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

Av någon anledning leds utredningen om försvinnandet av en specialåklagare för riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Åklagaren David Ludvigson har meddelat flera medier att han inte tänker ge några kommentarer om utredningen alls.

Grannen som talat med Aftonbladet säger att hon efter ca 100 meter ser hur Emilia och den andra personen går åt höger och försvinner bakom huset. Emilia är då klädd i tunna korta byxor som inte lämpar sig för någon längre vistelse utomhus.

Enligt polisen finns också Emilias bankkort kvar hemma under försvinnandet.


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Miljoner Hongkongbor ska erbjudas brittiskt medborgarskap

Boris Johnson öppnar för massivt kinesinflöde. "Vi ska omedelbart gå vidare för att de ska få den här möjligheten."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0