Sexmobben i Köln
Den tyska tidningen Bild hade de läckta polisprotokollen som huvudnyhet på torsdagen.

"Fru Merkel har bjudit in mig": 15 asylsökare ur sexmobben gripna i Köln

Publicerad 7 januari 2016 kl 15.02

Utrikes. Polisen i Köln har nu gripit 15 nyanlända asylsökare, varav 14 från Syrien, för de omfattande sexattackerna på nyårsafton. Samtidigt visar läckta polisdokument att övergreppen kan ha varit betydligt värre än man tidigare trott.
 – Jag är syrier. Ni måste behandla mig vänligt. Fru Merkel har bjudit in mig, förklarar en av araberna för polisen.

Gilla artikeln på Facebook

En poliskälla uppger till lokaltidningen Express att de gripna asylsökande männen "definitivt" bara befunnit sig i Tyskland i högst "några veckor eller dagar".

– Av dessa kommer 14 från Syrien och en från Afghanistan. Det är sanningen, även om det smärtar mig att säga det, säger polisen.

Kölns borgmästare Henriette Reker har tidigare med kraft försökt göra gällande att sexmobben inte bestod av "flyktingar".

Samtidigt publiceras nu uppgifter ur läckta polisrapporter som ger en ny bild av skräcknatten i Köln, skriver Bild. Bland annat framkommer att polisen bedömde situationen som så allvarlig att man fruktade dödsfall.

Av de tusentals araber som hade samlats vid centralstationen uppgav sig många vara syriska "flyktingar" enligt polisrapporterna. En av dem ska ha krävt att bli behandlad med respekt av polisen med följande motivering:

– Jag är syrier. Ni måste behandla mig vänligt. Fru Merkel har bjudit in mig.

Enligt en rapport blev polisens fordon "bombarderade med smällare" när de anlände till platsen. På torget fanns "några tusen personer, de flesta män med invandrarbakgrund som urskillningslöst sköt fyrverkerier och kastade flaskor in i folkmassan."

Runt klockan 22.45 eskalerade situationen:

"Kvinnor med eller utan sällskap fick bokstavligt talat löpa gatlopp mellan massorna av kraftigt berusade män, det går knappt att beskriva med ord", skriver polisen.

Hittills har över 150 kvinnor polisanmält att de blivit överfallna i samband med den sexmobbens härjningar på nyårsafton. Två av dem ska ha blivit våldtagna. Liknande överfall skedde även i Stuttgart, Frankfurt och Hamburg under natten.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.