" /> " /> " />
Misshandeln i Kortedala

Fyra begärs häktade för gängmisshandeln i Kortedala

Publicerad 31 mars 2012 kl 08.12

Inrikes.Fyra unga invandrarmän som misstänks för den extremt brutala gängmisshandeln av en 61-årig man i Kortedala har nu begärts häktade. Ytterligare två ska få vård på ungdomshem.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under fredagskvällen som kammaråklagare Carl-Henrik Andersson meddelade att fyra av de unga männen har begärts häktade och att två andra överlämnats till de sociala myndigheterna.

– Jag har aldrig hört talas om ett så besinningslöst våld. Detta är skrämmande för mig, och skrämmande för de poliser som jobbar med ärendet, säger Andersson till GP.

De unga invandrarna, enligt vittnen 7-8 stycken, hoppade mitt på ljusa dagen på 61-åriga Carl-Erik på Kortedala torg i Göteborg, slog ned honom brutalt och hoppade på hans huvud tills han fick så svåra hjärnskador att han hamnade i koma.

61-åringen vårdas nu på sjukhus och uppges sväva mellan liv och död.

Polisen säger till GP att ungdomarna, som är högstadieelever från de invandrartäta delarna av Göteborg, samtliga erkänner att de varit på platsen men nekar till brott.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0