Nya tyska censuren

Gaytidning spred milt islamkritisk artikel – spärrades av Facebook

Publicerad 19 juni 2016 kl 23.17
Av Mattias Albinsson

Media. Den tyska webbsidan Gaystream.info, som drivs av fyra homosexuella tyskar, spärrades under veckan av Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Anledningen uppges vara att sajten efter terrordådet i Orlando länkade till en försiktigt islamkritisk krönika skriven av sajtens redaktör David Berger.

I krönikan kritiserar han bland annat Brigit Bosold, chef för ett HBTQ-museum i Köln, som i tysk media sagt att hon är mer rädd för "vita heterosexuella män" än för islamister och asylsökare. Berger är kritisk till det vänster­orienterade narrativ som går ut på att homosexuella alltid förväntas vara solidariska med de asylinvandrare som väller in i Tyskland och samtidigt se "heterosexuella vita män" som fiender.

Berger tar även upp att inte bara kvinnor utan även homosexuella män utsattes för övergrepp i Köln under nyår. Han konstaterar att de flesta av invandrarna kommer från länder där homosexualitet är kriminaliserat och homosexuella förföljs. "Hotar en våg av islamofobi?" frågar han sig.

En länk till artikeln lades upp på Gaystreams Facebooksida, vilket resulterade i att Facebook blockerade tidningen några få dagar efter terrordådet i Orlando som först och främst riktades mot just homosexuella.

Gaystream har uppmanats att ta bort allt innehåll som bryter mot Facebooks riktlinjer. Den sociala medier-giganten har däremot inte gett något konkret exempel på vad det är som måste tas bort.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Mirakel" krävs för att rädda Löfven

I princip klart att regeringen faller. Nu jobbar han helg för att hinna bevilja bidrag till alla viktiga särintressen innan befogenheterna avskaffas på måndag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Nationalmuseum: Tavla som visar fiskare i båt är rasistisk. Sprider idé om "nedärvda folkliga särdrag".0 

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0