" /> " /> " />
Markus Allard
På bilden misshandlar medlemmar i Revolutionära Fronten en liggande man grovt i Stockholm tidigare i år. Nu utesluts en vänsterpartist som gillat den vänsterextrema terrorgruppen på Facebook.

Gillade terrorister på Facebook - utesluts ur Vänsterpartiet

Publicerad 7 december 2013 kl 19.30

Inrikes.Vänsterpartisten Markus Allard utesluts ur partiet efter att ha gillat den vänsterextrema terrorgruppen Revolutionära Fronten på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Allard har redan tidigare ”suspenderats” av Vänsterpartiet. Idag meddelade partistyrelsen att han utesluts.

– Markus Allard har genom sina handlingar skadat Vänsterpartiet, säger partisekreteraren Aron Etzler, enligt Sveriges Radio.

Bakgrunden till uteslutningen är att Allard gillade den vänsterextrema terrorgruppen Revolutionära Fronten på Facebook – ett beslut som han sedan försvarade.

– Ärligt talat, jag tycker inte det är värre än att gilla polisen på Facebook, sade han till Tvärsnytt.

Att Vänsterpartiet vidtar åtgärder mot Allard har gett upphov till häftig kritik inom partiet.

Tre vänsterpartister beskrev i en debattartikel, som publicerades den 25 november på Vänsterpartiets hemsida, partiet som splittrat i dess ”syn på våld som politisk praktik och antifascistisk strategi”.

Terrorgruppen som Allard "gillar", Revolutionära Fronten, har gjort sig känd genom en lång rad våldsdåd. I februari i år sprejade medlemmar i fronten tårgas över en medelålders kvinna och hennes sjuåriga barnbarn, efter att ha krossat fönster och huggit med en yxa i dörren till deras bostad. I september misshandlade grupperingen en man grovt i Stockholm. Medlemmar i gruppen misstänks för bland annat förberedelse till mordbrand efter att polisen beslagtagit ”gatustridsvapen, spjutliknande föremål och brandbomber”.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Fotografier och video. Tysk-svenska konstruktionen omdanar svenskt luftvärn – här avfyras roboten för första gången från svensk mark.0 Plus

Vetenskap

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Forskare: Nymfomani beror på hormonstörning – och kan botas. Svensk upptäckt öppnar för medicin mot beteendet.0 Plus

Kultur

Ledningen vann mot gräsrötterna: SD ska rädda SVT och SR. SD ska "rädda" public service från Moderaterna och KD.0