" /> " /> " />
Markus Allard
På bilden misshandlar medlemmar i Revolutionära Fronten en liggande man grovt i Stockholm tidigare i år. Nu utesluts en vänsterpartist som gillat den vänsterextrema terrorgruppen på Facebook.

Gillade terrorister på Facebook - utesluts ur Vänsterpartiet

Publicerad 7 december 2013 kl 19.30

Inrikes.Vänsterpartisten Markus Allard utesluts ur partiet efter att ha gillat den vänsterextrema terrorgruppen Revolutionära Fronten på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Allard har redan tidigare ”suspenderats” av Vänsterpartiet. Idag meddelade partistyrelsen att han utesluts.

– Markus Allard har genom sina handlingar skadat Vänsterpartiet, säger partisekreteraren Aron Etzler, enligt Sveriges Radio.

Bakgrunden till uteslutningen är att Allard gillade den vänsterextrema terrorgruppen Revolutionära Fronten på Facebook – ett beslut som han sedan försvarade.

– Ärligt talat, jag tycker inte det är värre än att gilla polisen på Facebook, sade han till Tvärsnytt.

Att Vänsterpartiet vidtar åtgärder mot Allard har gett upphov till häftig kritik inom partiet.

Tre vänsterpartister beskrev i en debattartikel, som publicerades den 25 november på Vänsterpartiets hemsida, partiet som splittrat i dess ”syn på våld som politisk praktik och antifascistisk strategi”.

Terrorgruppen som Allard "gillar", Revolutionära Fronten, har gjort sig känd genom en lång rad våldsdåd. I februari i år sprejade medlemmar i fronten tårgas över en medelålders kvinna och hennes sjuåriga barnbarn, efter att ha krossat fönster och huggit med en yxa i dörren till deras bostad. I september misshandlade grupperingen en man grovt i Stockholm. Medlemmar i gruppen misstänks för bland annat förberedelse till mordbrand efter att polisen beslagtagit ”gatustridsvapen, spjutliknande föremål och brandbomber”.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0