" /> " /> " />
Markus Allard
Nu får Örebro ett nytt vänsterparti med fokus på "kampen i vardagen". Bilden visar Örebro slott. CC-BY-2.0/Nick Lott

Utesluten kommunist startar nytt parti

Publicerad 6 mars 2014 kl 12.00

Inrikes.Ung Vänsters före detta ordförande i Örebro, Markus Allard, startar nu ett nytt parti. Allard uteslöts av Vänsterpartiet efter att ha hyllat den kriminella vänsterorganisationen Revolutionära Fronten.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider har tidigare rapporterat om kontroverserna kring Markus Allard, Ung Vänsters före detta ordförande i Örebro.

Allard fick lämna Ung Vänster i höstas efter att bland annat ha uttalat sympatier för Revolutionära Fronten - en organisation inom våldsvänstern som ligger bakom ett stort antal attacker mot politiska meningsmotståndare.

Uteslutningen ledde till en häftig debatt inom Vänsterpartiet om synen på våld som politisk metod. Partiet uppges vara kluvet i frågan om det är legitimt att tysta oliktänkande med våld.

Nu startar Allard ett nytt parti, Örebropartiet, som enligt Allard ska bli ett brett vänsterparti. Partiet ska ha sitt fokus på "kampen i vardagen" och vara verksamt i Örebro med omnejd.

- Alla vet ju var jag står - jag är kommunist. Men det blir ett brett vänsterparti. Även om jag tycker begreppet vänsterparti har smutsats ner av Vänsterpartiet och Sossarna och deras reträtt, säger Allard till Nerikes Allehanda.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0