Markus Allard

"Ni pissar oss i ansiktet" - storbråk inom V

Publicerad 17 mars 2014 kl 14.18

Inrikes.Det gick riktigt vilt till när Ung Vänster i Örebro höll klubbstyrelsemöte i helgen. Plötsligt stormade Vänsterpartiets ordförande Hans Holberg in och krävde att samtliga deltagare omedelbart skulle utrymma lokalen.

Gilla artikeln på Facebook

- Packa ihop och gå. Packa ihop och gå, dundrade Holmberg.

Bakgrunden är att Ung Vänster bjudit in sin tidigare ordförande Markus Allard, som uteslöts i partiet efter att ha visat sitt stöd för terrororganisationen Revolutionära Fronten.

Ung Vänster-medlemmarna hävdade att det var deras lokaler och att de hade rätt att bjuda in vem de ville.

- Annars kan ju vi gå in och avbryta era möten. Nästa gång ni har föreläsning och bjuder in nån jävla liberal så kan ju vi komma och säga åt er att kasta ut honom, säger en av aktivisterna.

- Ni har pissat oss i ansiktet i två år i rad. Vad fan förväntar ni er egentligen?

Uteslutningen av Allard i december gav upphov till en infekterad konflikt inom partiet som bottnar i frågan om det är rätt att utöva våld mot politiska motståndare eller inte.

Efter att Markus Allard startat ett nytt parti, Örebropartiet, har det enligt Ung Vänster skett "massutrensningar" av medlemmar i Vänsterpartiet som hjälpt Allard med partiregistreringen.

"I sin desperata paranoia försöker [Vänsterpartiet] stämpla alla som inte håller med dem som Örebropartister. Det fanns bara en örebropartist på plats på styrelsemötet idag och det var Markus Allard för att han skulle föreläsa om argumentationsteknik", skriver Ung Vänster Örebro på sitt Youtubekonto.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Trumps handelspolitik kommer till Europa, skriver Dan Ahlmark. Den politiska globalismen kan bli nästa område som omdanas.0 

Vetenskap

Kultur

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0