Vid midnatt natten till den 25 januari startade gränskontrollerna från Norge till Dalarna och Värmland. Bilden är från det tillfället vid Hån i Värmland.

Gränskontroller mot Norge upphör

Publicerad 31 maj 2021 kl 14.56

Inrikes. Mellan den 25 januari och 30 maj har polisen i region Bergslagen utfört gränskontroller mot Norge för att minska smittspridningen. Dessa kontroller har nu upphört.

Gilla artikeln på Facebook

Vid midnatt natten till den 25 januari startade polisen i region Bergslagen upp gränsbevakningen vid Hån, Eda, och Lekvattnet i Värmland samt vid riksväg 66 vid Stöten i Dalarna.

Under en period, mellan den 4 och 14 februari, bistod Försvarsmakten med resurser vid gränsbevakningen. Även Tullverket har hjälpt till under en lång tid. Under mars månad förbjöds motortrafik på mindre överfarter från Norge in till Dalarna och Värmland för att leda trafiken till de bevakade övergångarna.

Syftet med gränsbevakningen var att minska smittspridningen. Under april månad och framåt bestod uppdraget i att kontrollera om personer som passerade gränsen från Norge kan visa upp ett negativt coronatest.

Mellan den 25 januari och 30 maj har Polismyndigheten kontrollerat 149.465 personer som passerat gränsen från Norge in till polisregion Bergslagen. 130.150 fordon har kontrollerats. Av dessa nästan 150.000 personer har 1.230 personer avvisats av olika skäl. Skälen kan vara att de inte kunnat uppvisa ett negativt covid-19-test eller inte uppfyllt övriga krav för att få passera in i Sverige.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tjeckien: "Sverige muslimskt 2065"

Premiärministern varnar för utvecklingen. "Jag vill inte ha en enda asylsökare i Tjeckien, inte ens tillfälligt".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0