Barnvåldtäkten i Uppsala
Svea hovrätt ändrar tingsrättens dom.

Gruppvåldtäktsmän utvisas trots allt

Publicerad 8 mars 2017 kl 13.53

Inrikes. De fem afghanerna våldtog under sadistiska former en minderårig pojke i Uppsala, men skulle enligt tingsrättens dom stanna i Sverige eftersom de kunde "drabbas mycket hårt av utvisning". Men nu utvisar hovrätten allihop.

Gilla artikeln på Facebook

Det var den 24 oktober 2016 som de fem männen, som påstod sig vara "ensamkommande flyktingbarn", kom överens om att de skulle "knulla" pojken. De lurade med sig honom till ett skogsparti där de turades om att våldta och misshandla honom i över en timme.

När den fällande tingsrättsdomen mot våldtäktsmännen kom i Uppsala tingsrätt i slutet av december beslutade domstolen att de skulle få stanna kvar i Sverige eftersom de skulle kunna fara illa om de skickades hem till Afghanistan.

"Tingsrätten finner [...] att samtliga tilltalade mot bakgrund av deras ålder samt säkerhetsläget i Afghanistan skulle drabbas mycket hårt av utvisning. Yrkandet om utvisning avslås för samtliga tilltalade", stod det i domen.

Men Svea hovrätt gör en annan bedömning och nu utvisas alla fem så kallade flyktingbarn. Hovrätten grundar beslutet på bland annat brottets allvarlighet och att männen saknar anknytning till Sverige.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0