Soros och politiken

Här föreläser svenske nationalisten på George Soros universitet

Publicerad 22 augusti 2016 kl 06.08

Politik. I helgen höll den högerorienterade författaren och förläggaren Daniel Friberg en föreläsning om invandring på vänstermiljardären George Soros prestigefyllda universitet CEU i Budapest.

Gilla artikeln på Facebook

CEU, eller Central European University, grundade 1991 av finansmannen och vänsteraktivisten George Soros och blev då det första engelskspråkiga lärosätet i Budapest som var ackrediterat i både USA och Ungern.

Men det var nog inte föreläsningar som den som Daniel Friberg höll i helgen som Soros ville finansiera när han gav 880 miljoner dollar till universitetet för 25 år sedan.

Enligt Fribergs analys, som presenterades vid föreläsningen, håller västvärlden just nu på att återfå en genuin högerrörelse. Ett fenomen som varit frånvarande i de betydande västerländska länderna sedan inledningen av kalla kriget.

– Invandringskrisen i Europa har bidragit till den verkliga högerns återkomst, säger Daniel Friberg under sin föreläsning.

I veckan skrev Fria Tider om hur George Soros stiftelse Open Society har delat ut miljontals dollar för att manipulera resultatet i de europeiska valen 2014, till nackdel för de invandringskritiska högerpartier som växer fram på kontinenten.

Även i Sverige donerade Soros pengar för att påverka valet, genom att ge 25.000 dollar till vänsterextrema Expo för att träna upp vänsteraktivister inför valrörelsen.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare