Soros och politiken
George Soros, t.v., ger hemliga råd till Ukrainaregimens ledning, visar läckta dokument.

Här är George Soros hemliga direktiv till Porosjenko

Publicerad 2 juni 2015 kl 18.53

Utrikes. En ny läcka visar hur finansmiljardären George Soros, 84, bakom kulisserna ger råd till regimen i Ukraina och dess president Petro Porosjenko. Bland annat rekommenderar han dödliga vapenleveranser från utlandet, rapporterar det ryska regeringsorganet Sputnik News.

Gilla artikeln på Facebook

Det är hacktivistgruppen Cyberberkut som tagit sig in i den ukrainska presidentadministrationens servrar och kommit åt sekretessbelagda dokument från George Soros och hans stiftelse Open Society. 

Den 84-årige finansspekulanten rekommenderar bland annat att regimen importerar dödliga vapen och i hemlighet låter USA träna upp ukrainska militärer i utlandet, exempelvis i Rumänien.

Enligt dokumenten ska den amerikanske generalen Wesley Clark tillsammans med den polske generalen Waldemar Srkzypczak hjälpa Ukraina att återställa arméns stridsförmåga utan att öppet bryta mot Minskavtalet.

Soros råder för övrigt Porosjenko att åtminstone försöka ge sken av att Ukraina har ett fungerande banksystem och valutastabilitet. Samtidigt konstaterar han att den ukrainska riksbanken i princip saknar hårdvalutareserver och att valutan hryvnia därför inte har någon uppbackning. Vid en kris skulle det därför bli omöjligt att förhindra en valutakollaps, enligt Soros.

I omvärlden är George Soros ökänd för sina valutamanipulationer, ett agerande som bland annat blev en starkt bidragande orsak till finanskrisen i Sverige i början av 90-talet. Han har pekats ut som en av hjärnorna bakom flera så kallade "färgrevolutioner" och hans internationella stiftelse Open Society är framför allt inriktad på att sprida kulturmarxism i det forna östblocket.

Bild:

© Cyberberkut

Kiev bör låta USA träna upp ukrainska soldater i utlandet i syfte att undvika exponering, enligt Soros.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.