Handelsstopp i New York berodde inte på nätattack

Publicerad 9 juli 2015 kl 11.12

Sparande. Ett handelsstopp på New York-börsen igår berodde inte på en nätattack, meddelar företrädare för börsen.

Gilla artikeln på Facebook

Igår halv tolv på förmiddagen lokal tid stannade börshandeln av på grund av teknikstrul och handeln på börsen låg därefter nere i närmare fyra timmar. Först strax före kvart över tre på eftermiddagen återupptogs handeln sedan teknikproblemen lösts, rapporterar affärstidningen Quartz.

Det plötsliga handelsstoppet gav upphov till spekulationer om att börsens datasystem utsatts för något slags IT-attack, i synnerhet sedan det ryktats om att den vänsterextrema hackergruppen Anonymous planerat att utföra en attack mot börsen.

Men de spekulationerna tillbakavisas alltså av företrädare för New York-börsen genom ett inlägg på Twitter. Istället ska det ha uppstått ett internt tekniskt problem och börsen valde därför att stänga av handeln till dess problemet hade lösts.

Enligt Quartz är det inte ovanligt att börs- och marknadsplatser drabbas av dylika tekniska problem, i augusti 2013 stoppades handeln på Nasdaqbörsen på grund av teknikstrul.

1987 och 1994 stoppades dessutom handeln på Nasdaqbörsen på grund av en slags nätattack – vid båda tillfällena hade en ekorre tagit sig in i ett serverrum och gnagt av viktiga kablar.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Roger Stone: "Trump räddade mitt liv"

67-åringen tror inte han överlevt ett coronasmittat fängelse. Tänker skriva bok om de "extraordinära rättsliga övergrepp" han utsatts för.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus