Handelsstopp i New York berodde inte på nätattack

Publicerad 9 juli 2015 kl 11.12

Sparande. Ett handelsstopp på New York-börsen igår berodde inte på en nätattack, meddelar företrädare för börsen.

Gilla artikeln på Facebook

Igår halv tolv på förmiddagen lokal tid stannade börshandeln av på grund av teknikstrul och handeln på börsen låg därefter nere i närmare fyra timmar. Först strax före kvart över tre på eftermiddagen återupptogs handeln sedan teknikproblemen lösts, rapporterar affärstidningen Quartz.

Det plötsliga handelsstoppet gav upphov till spekulationer om att börsens datasystem utsatts för något slags IT-attack, i synnerhet sedan det ryktats om att den vänsterextrema hackergruppen Anonymous planerat att utföra en attack mot börsen.

Men de spekulationerna tillbakavisas alltså av företrädare för New York-börsen genom ett inlägg på Twitter. Istället ska det ha uppstått ett internt tekniskt problem och börsen valde därför att stänga av handeln till dess problemet hade lösts.

Enligt Quartz är det inte ovanligt att börs- och marknadsplatser drabbas av dylika tekniska problem, i augusti 2013 stoppades handeln på Nasdaqbörsen på grund av teknikstrul.

1987 och 1994 stoppades dessutom handeln på Nasdaqbörsen på grund av en slags nätattack – vid båda tillfällena hade en ekorre tagit sig in i ett serverrum och gnagt av viktiga kablar.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Larmet: Många svenskar har inte längre råd köpa mat

Hjälporganisationer vittnar om misär på Sveriges gator.. Folk kan inte ens ordna mat på bordet, "varken åt sina barn eller sig själva."0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Forskare hittade uråldrigt liv i Siljans meteoritkrater. Fynden kan användas för att utforska liv på Mars.0 

Svenska kvinnor gavs testosteron – då ökade deras prestation. Manliga könshormonet gav tydlig effekt på unga kvinnor.0 Plus

Kultur

Svenskt kultspel ska censureras efter PK-påtryckningar. Crusader Kings anklagas för "fascism" av spelskribenter.0