Anklagelserna mot Hanif Bali
Hanif Bali (M).

Hanif Bali: Jag är oskyldig – det hela är en komplott

Publicerad 15 september 2021 kl 13.07

Inrikes. Riksdagsledamoten Hanif Bali (M), som anklagas för sexuellt olämpligt beteende mot en tonårsflicka, går nu själv ut och tillbakavisar anklagelserna.
"Detta har varit det värsta jag blivit utsatt för", skriver han på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan i torsdags har det inte hörts ett ljud från Hanif Bali på sociala medier.

Tidigare idag kunde Fria Tider berätta att bakgrunden är att den 34-årige riksdagsmannen anklagas för att ha krävt en flicka på sex och nakenbilder via nätet. Kontakten med flickan ska ha inletts när flickan var 15 år och Bali ska ha erbjudit sig att hjälpa henne med läxor.

Moderaterna utreder ärendet internt.

Efter att Fria Tiders artikel publicerats bröt Hanif Bali tystnaden. Han försvarar sig i ett längre inlägg på Facebook.

"Jag vill först och främst säga att jag tillbakavisar de påståenden som riktas mot mig om opassande beteende mot en yngre parti/MUF-medlem. Många har genom åren tyckt att jag är en kontroversiell person med förföljelse, skadegörelse och mordhot som följd. Men detta har varit det värsta jag blivit utsatt för", skriver han.

Bali fortsätter:

"Jag uppmanar personen som riktar dessa anklagelser mot mig att göra en polisanmälan så jag får möjlighet att rentvå mig. Jag har gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet."

Han hävdar att det var flickan som var "väldigt intensivt kontaktsökande" och "ville ha en annan relation".

"När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än henne, har flickvän och inte är intresserad av något annat."

I december 2020 började enligt Hanif Bali "meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig" och han "ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga".

"Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och 'räkna ner' till den dag då de planerat att ta detta till partiet. Jag har detta dokumenterat - de visste alltså långt innan vilken dag som anklagelserna skulle riktas. Det är ett väl valt tillfälle då partiets interna nomineringsprocess drar igång. De påståenden som nu riktas mot mig påverkar förmodligen mina möjligheter att kandidera för en till mandatperiod. Detta trots att jag är oskyldig till det som påstås."

Hela inlägget:


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

KD-motion om ny Estonia-utredning

Vill att militären berättar vad som hänt.. "Om det kan finnas sådant som vid den tiden var hemligt så har det nu gått så lång tid att detta borde vara möjligt att informera om idag".0 

Svenska läkare: "Emot etablerad vetenskap" att vaccinera 12-åringar mot covid-19

Varnar för upprepning av Pandemrix-tragedin.. "Barn är potentiellt sett mer sårbara och mottagliga för biverkningar än vuxna".0 

Federley sadlar om till präst efter pedofilbråk

"Bara Gud vet".. Politikern uppger sig "studera på halvfart och nosa på framtiden".0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0