Asylkaoset
Yazidiska asylsökare i Bulgarien.

Hundratals kristna utsatta för övergrepp av muslimer på tyska asylboenden

Publicerad 21 oktober 2016 kl 14.39
Av Mattias Albinsson

Utrikes. Hundratals kristna asylsökare har i år utsatts för sexuella övergrepp och andra former av trakasserier på asylboenden i Tyskland, skriver Daily Express.

Gilla artikeln på Facebook

Uppgifterna kommer från en rapport framtagen av den kristna hjälporganisationen Open Doors. Mellan februari och september i år registrerades 743 attacker mot kristna och 10 fall där yazidier var offer på tyska asylboenden.

Vissa av dem som utsattes för övergrepp var barn, det yngsta endast fem år gammalt, och de drabbade utsattes för alltifrån sexuella ofredanden till dödshot.

Muslimer, asylsökare men i många fall även anställda på asylboendena, pekas ut som förövare. 28 procent av dem som drabbades uppgav att det var muslimsk vaktpersonal som låg bakom övergreppen.

Peter Paulsson, generalsekretetare för den svenska grenen av Open Doors, tror att det ser likadant ut på svenska asylboenden. Han är kritisk till naiva europeiska migrations­myndigheter som blandar olika asylsökare med varandra.

– Islamistisk extremism är på frammarsch. Rapporten visar att en stor majoritet av befolkningen i flera länder vill införa sharialagar. Och så tar man en handfull kristna och muslimer och placerar dem på samma flykting­förläggning, säger han till Världen Idag.

Enligt Open Doors är det endast ett fåtal av övergreppen som anmäls till myndigheterna. De tror också att det finns ett stort mörkertal och att det i praktiken rör sig om tusentals kristna asylsökare som utsätts för övergrepp av muslimer på asylboenden runt om i Tyskland.

Hjälporganisationen uppmanar nu de tyska myndigheterna att anställa fler icke-muslimer som vakter på asylboendena. Organisationen beskyller även politikerna för att "experimentera" med att blanda asylsökare med olika etnisk och religiös bakgrund med varandra i förhoppning om att det ska integrera dem bättre.


"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bildt: "Obestritt" varför Estonia sjönk

Dåvarande statsministern hänvisar till den officiella förklaringen. "Gick i för hög fart i extrem sjö och bogvisiret slets av vilket vattenfyllde fartyget."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Genetisk mutation gör unga och friska svårt coronasjuka. Felriktade antikroppar attackerar det egna immunsystemet.0 

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0