Gruppvåldtäkten i Visby

"Kommenderingen lever sitt eget liv"

Publicerad 10 oktober 2016 kl 11.59

Inrikes. De poliser från Stockholm som under helgen stationerades i Visby genomförde razzior mot ungdomar i staden, skriver helagotland.se.

Gilla artikeln på Facebook

Bland annat ingrep polisen natten till söndagen mot ett 15-tal ungdomar och radade upp dem. Thomas Rasch, stations­befäl på polisen i Visby, säger till lokal­tidningen att han inte vet vad ingripandet handlade om.

– Jag vet faktiskt inte exakt vad de sysslat med. Den här kommenderingen lever sitt eget liv och leds inte härifrån, berättar han.

Han misstänker emellertid att poliserna från Stockholm sökte igenom ungdomarna efter gatu­stridsvapen.

I onsdags­kväll förra veckan tågade ett hundratal personer i en demonstration i Visby. Bland annat ställde sig folksamlingen utanför ett asylboende och protesterade mot de många asyl­relaterade våldtäkter som Gotland drabbats av under sommaren.

En sympatisör till nazistiska Nordiska motstånds­rörelsen sökte tidigare samma dag upp tre av de män som pekats ut för grupp­våldtäkten. Bland annat kallade han dem för "smutsiga djur". Vid ett annat tillfälle tog sig två män hem till den åklagare som beslutade om att släppa de misstänkta på fri fot för någon slags protest.

Missnöjet på Gotland gjorde att polisen på Gotland fick förstärkning från Stockholm.

– Vi måste markera. Att ta lagen i egna händer är aldrig acceptabelt i en demokrati, sade Stockholms­polisens Carina Skagerlind till Fria Tider förra veckan.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0