Invandrad V-politiker: "Om du inte trivs i det nuvarande Sverige kan du packa och dra"

Publicerad 28 november 2020 kl 09.47

Inrikes. Invandrare från Mellanöstern kom inte till Sverige för att bli "försvenskade". Det förklarade Vänsterpartiets gruppledare Shia Mala Said i Västerås kommunfullmäktige tidigare i veckan, uppger Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

Det var ett debattinlägg från Sverigedemokraternas Ann-Christine From Utterstedt om invandrare och den svenska skolan på torsdagens kommunfullmäktige i Västerås som gjorde Shia Mala Said från Vänsterpartiet upprörd.

Sverigedemokraternas uppfattning att invandrare ska assimileras, föll inte i hans smak.

Enligt Shia Mala Said ligger invandrare från Syrien och Irak "ljusår framför svenska elever" i NO- och matematikämnen.

– Vi är inte här för att bli försvenskade utan vi har flytt krig och förtryck. Det finns många ledamöter här i kommunfullmäktige som har flytt assimileringen från Saddam Hussein, från Assad, Erdogan. Det finns kristna, armenier, kurder som flytt till Sverige för att få vara just kurder, armenier, syrianer, assyrier, påpekade V-politikern och fortsatte sedan:

– Så kom inte hit och säg att jag ska bli försvenskad. Jag är lika stolt över mina traditioner och religioner lika mycket som du är stolt över dina traditioner och religioner. Och där möts vi. Man måste visa förståelse för integration. Assimileringen är bara ensidigt. Integration är tvåsidigt, och det finns mycket att lära från varandra. Kom inte hit och säg att vi gör svenska skolor mindre bra. Det gör vi inte. Vi har höjt kvaliteten.

Ann-ChristineFrom Utterstedt svarade då att Shia Mala Saids beteende är olämpligt. Han borde inte "mästra" andra ledamöter med kommentarer som att "kom inte hit och säg...".

– Man pratar om Saddam Hussein i Västerås kommunfullmäktige. Jag tycker det är anmärkningsvärt, sade hon.

Avslutningsvis svarade Shia Mala Said:

– Om du inte trivs i det nuvarande Sverige kan du packa och dra. Jag är här för att stanna. Jag har vänner som är begravda här. Min farfar är begravd här. Om du inte trivs i Sverige kan du bara dra. Jag hjälper dig gärna med en enkelbiljett.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Styr målet – för att kunna ogilla. Video: Här slipper Swedbank svara på varför man stängt kontot, och får istället fortsätta slingra sig skriftligen.0 

Nya storstudiens slutsats om symtomen. "Då kan man utesluta andra orsaker än covid – med över 80 procents säkerhet."0 Plus

Mer från Inrikes

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0