Rinkeby

"Jävla hora": SVT jagades iväg från Rinkeby – mörkades i "Aktuellt"

Publicerad 25 augusti 2015 kl 18.37

Media. Det gick vilt till när SVT:s "Aktuellt" gjorde ett inslag om muslimsk radikalisering i Stockholms förorter. I Tensta blev journalisterna hotade och tvingades fly fältet efter att deras bil blivit vandaliserad – något som dock mörkas i reportaget.

Gilla artikeln på Facebook

I inslaget följde SVT med den islamkritiska somaliern Mona Walter till Rinkeby. De blir konfronterade av en grupp män som uppträder aggressivt och spottar.

– Det här är inte Sverige! Äta skit, mannen. Du står med en kvinna som blivit kristen somalier. Jävla hora! säger männen bland annat.

Aktuellts inslag, som sändes igår kväll, nämner kort att det uppstod en "hotfull stämning" och att journalisterna därefter lämnade förorten.

Men enligt Mona Walter klippte SVT bort hot och mörkade helt att det statliga tv-bolagets bil vandaliserades med ägg.

"Dom tog inte med att gruppen av muslimer tvingade fotografen att stänga av kameran. Inte heller tog dom med vandaliseringen av SVT:s bil och att vi springande fick gömma oss i bilen för att inte få stryk. Dom två poliserna som var med kunde inte ens skydda oss. Efteråt var journalisten och fotografen väldigt skärrade och det tog lång tid innan alla lugnade ned sig", skriver hon på Facebook.

Ulf Johansson, ansvarig utgivare på SVT Nyheter, anser dock att inslaget gav en rättvis bild av det som inträffade. Han tycker inte att det var relevant att exempelvis nämna att SVT:s bil utsattes för äggkastning.

– Det här är ett jättekänsligt ämne. Vi visar tydligt hur [Walter] bemöts ute i förorten men den delen hade blivit helt fel om den hade varit huvudsaken i reportaget, säger han till Granskning Sverige.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.