EU-valet 2019

Jeff Ahls attack mot EU: Det är en "korrumperad lekstuga" – som Sverige ska lämna

Publicerad 6 april 2019 kl 18.06

Inrikes. Det var tydliga besked som mötte de hundratals åhörare som lyssnade när Alternativ för Sverige höll torgmöte i Stockholm på lördagen. Hundratusentals invandrare ska kickas hem, och Sverige ska lämna EU. Alternativ för Sverige köper inte heller "Brexit-kaoset" som alla i media pratar om.

Gilla artikeln på Facebook

Under AFS stora torgmöte på Medborgarplatsen i Stockholm under lördagen framkom flera avgörande skillnader mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige.

Bland annat framförde partiledaren Gustav Kasselstrand kritik mot att Sverigedemokraterna vägrat delta på Matteo Salvinis möte nästa vecka, där den italienska inrikesministern planerar ena nationalistiska krafter över hela Europa. Salvini är en "hjälte", sade Kasselstrand, som försöker få nationella grupper att sluta splittras i småaktiga konflikter, som innan varit så vanliga.

Han förklarade också att Sverigedemokraterna har hoppat på det Rysslandsfientliga tåget enbart av populistiska skäl. AFS-ledaren tycker att Sverige ska försöka samarbeta med alla stormakter. Det är dags börja bete sig som vuxna människor, sade han.

Vidare gav han nya besked i återvandringsfrågan, där han tidigare sagt att minst 500.000 invandrare ska skickas hem. Nu har den siffran stigit.

– Vi står fast vid återvandringen, förutom en sak. Nu gäller ju inte en halv miljon längre, för det har kommit ytterligare hundra tusen sedan dess. Så säg 600.000. Minst. Det kan bli mer, förklarade Gustav Kasselstrand. Det gäller att hänga med, man får inte fastna i gamla tankemönster. Man måste vara dynamisk.

Ännu mer om EU talade partikamraten Jeff Ahl.

– EU är ett projekt skapat för globalister, av globalister, förklarade han.

Många tror att Sverige behöver EU, men så är det inte alls, fortsatte han i sitt tal. Enligt Ahl är det ju inga problem att resa eller studera utanför EU. Svenskar åker redan till Thailand, och pluggar i USA.

Ahl tror inte heller på det så kallade "kaoset" som Brexit påstås ha skapat. Det är konstruerat och handlar helt enkelt om bortkomna brittiska politiker, som låtit sig köras över av EU.

– Varför blir det kaos? Jo, för att på ena sidan så sitter det korrumperade EU-byråkrater, som vill fylla sina egna fickor med pengar, och på andra sidan sitter lika korrupta brittiska politiker, som är för EU och som inte ställer några krav. Om britterna hade sagt att "Får vi inget avtal, så lämnar vi", hade det skadat EU mer än Storbritannien. Då hade Tusk, Juncker och alla andra EU-byråkrater stått på sina bara knän och bett om ett avtal. Men i stället förråder Theresa May sitt eget folk, förklarade AFS-politikern i Stockholm.

– Nu reser sig britterna som en man. Allt fler säger att de hellre lämnar EU utan avtal än blir överkörda som ett land som förlorat ett krig, fortsatte han. Men det är så här EU fungerar, kommer det en folkomröstning som inte går deras väg, vill de att man ska rösta igen.

Jeff Ahl vände sig också mot vänstern på plats vid Medborgarplatsen.

– Nu ska vi prata om det här hyckleriet. Kommer ni ihåg när de slog sönder hela Göteborg för att de skulle demonstrera mot globalism? Nu står de här, betalade av samma globalister, och försöker tysta oss som försöker ge friheten tillbaka till vanliga människor.

– Ta sedan borgarna. De säger att äganderätten är så viktig. Jag håller med, den är väldigt viktig. Men äganderätten över vårt eget land, den är högern redo att sälja ut vilken dag som helst!

Han är också extremt skeptisk till att många svenskar nu verkar tro att Kristdemokraterna ska rädda Sverige.

– Kristdemokraterna kommer gå till val på den här tramsiga retoriken om att göra EU "lagom" igen. Men var stod KD i frågan om Lissabonfördraget, den största maktöverföringen till utlänningar sedan Kalmarunionens dagar? De stod på globalisternas sida och röstade igenom fördraget utan att blinka. Och de påstår sig vilja göra EU lagom igen? Låt mig hånle, sade Jeff Ahl.

– Det finns bara ett parti som vill lämna EU, Alternativ för Sverige.

– Vi ska åka ner och väcka Swexit-debatten, och sedan lämna den här korrumperade lekstugan!, ropade han.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Knark ett problem på flera banker

"De flesta" svenska banker anlitar experter på droghantering.. Används för att sova, komma upp på morgonen, prestera bättre och klara vardagslogistiken.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Spotify och P3 i all ära. Men varför låter föräldrar sina barn lyssna på sånt här?0 

Därför glorifierar etablissemanget våldet i "orten". Joakim Andersen om Einárs död och den liberala medelklassens små psykopatologier.0 Plus

Mer från Inrikes

Riksåklagaren överklagar våldtäktsdom till HD

Ung kvinna våldtogs under knivhot.. Inte grovt brott, ansåg både tingsrätten och hovrätten.0 

Här blir guvernören misshandlad på scenen

Dramat i Iran fångat på film.. Angriparen kränkt för att hans fru blev vaccinerad av manlig läkare.0 

Vetenskap

Vikingar bodde i Amerika år 1021. Byggde hus på kontinenten för exakt 1.000 år sedan.0 

Gåtan löst: Där och då tämjdes de första hästarna. Gamla teorin om indoeuropéerna stämde.0 

Kultur

Rapparen: Spotify "en väg in i kriminalitet". "Det största du kan vara är en gangster med mikrofon".0