Sverigedemokraterna
Jimmie Åkesson (SD).

Jimmie Åkesson i sitt vårtal: "Låt oss sätta stopp för de andra partierna!"

Publicerad 6 maj 2017 kl 15.34

Inrikes. Det var bitvis en mörk bild av Sverige som SD-ledaren Jimmie Åkesson målade upp under sitt vårtal idag. "Sverige är i ett katastrofläge", sade han och menade att det är svenskar som vågar lyfta fram och prata om landets uppenbara problem som är de riktiga "Sverigevännerna". Han gick också till hårt angrepp mot det vänsterliberala etablissemanget som han anklagade för att skönmåla verkligheten i Sverige. Åkesson uppmanade svenskarna att rösta på SD i riksdagsvalet nästa år för att stoppa de partier som förstört landet.

Gilla artikeln på Facebook

Under lördagseftermiddagen höll Jimmie Åkesson sitt traditionella vårtal på Långholmen i Stockholm.

Han uttryckte stark kritik mot hur Sverige styrs, och hur makthavare blundar för de problem som finns.

– Jag har varit ute i landet och träffat väldigt väldigt många människor som är oroliga.

– Javisst, arbetslösheten har sjunkit. Men med tanke på högkonjunkturen borde den ha sjunkit mycket mer. Vi är sämst i Europa på att bryta klyftan i sysselsättningsgrad mellan infödda och invandrare, sade Åkesson och fortsatte:

– Det finns många anledningar att vara oroliga. Men makthavarna förringar oron vi känner. De säger att vi är dåliga Sverigevänner. Men vi låter oss inte tystas. Vi är Sverigevänner på riktigt. Vi kämpar för hela landets väl. På riktigt!

– Låt oss titta på våldtäktsstatistiken. Låt oss titta på att kvinnor känner rädsla för att gå ut om kvällarna. Ja, låt oss titta på hur verkligheten ser ut. Jag kan fortsätta hur länge som helst, sade han.

SD-ledaren lyfte även fram att USA:s president Donald Trump använt invandringen och den våldsamma utvecklingen i Sveriges förorter som "ett skräckexempel".

– Ser det ut som vi borde förvänta oss? Nä, det gör det inte, fortsatte Åkesson.

– Svårt sjuka barn i Sverige kan få transporteras till andra länder. När det gäller vårdplatser kanske vi är sämst av alla länder.

– Vi befinner oss i ett katastrofläge. Och det beror på politisk försummelse. Dåliga politiska prioriteringar. Och det är de partier, från höger till vänster, som styrt Sverige alldeles för länge som bär ansvar för detta. Låt oss sätta stopp för dem nästa år!, sade han och syftade på riksdagsvalet i Sverige 2018.

– Vi svartmålar inte Sverige. Vi älskar Sverige!, påpekade Åkesson.

Jimmie Åkesson sade vidare att det är dags att utkräva "politiskt ansvar" för terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april.

– Hur kan en illegal invandrare med koppling till en terrorsekt mitt på ljusa dan, mitt i centrala Stockholm, stjäla en lastbil, köra i en hiskelig fart ner för vår största shoppinggata, meja ner människor, skada människor, mörda människor? Hur kunde det ens ske? Vad gjorde den människan ens i Sverige? Han skulle inte varit här!, sade Åkesson.

I en intervju efter sitt tal tillade Åkesson att det är "vansinne" av regeringen att slopa ID-kontrollerna vid landets gränser.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Europadomstolen: Rätt av Danmark att utvisa andra generationens kriminella invandrare

Shuaib Khan får åka hem till tredje världen. Att han är född i Danmark och bott där hela livet spelar ingen roll, enligt Europadomstolen.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Joakim Andersen om stormningen av kongressen. Ökat förtryck och repression från makthavarna är nu att vänta.0 

Mer från Inrikes

Fler smittas än vaccineras i Sverige

Fortsatt trögt för Pfizers experimentella vaccin.. Samtidigt har Israel vaccinerat 21 procent av hela befolkningen.0 

Stulna tavlor värda miljoner återfunna

Stals från Bror Hjorths hus 2017.. Har återfunnits tack vare polisarbete i ett ärende om grovt häleri.0 

Linda Snecker (V) vill se högre coronaböter för "överklassen"

V-toppen kräver böter baserad på inkomst.. "2.000 kronor för champagnepicknick på Östermalm rycker överklassen på axlarna åt."0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

"N***rtårtan" i topp när SVT summerar tiotalets största kulturdebatter. Lena Adelsohn Liljeroth (M) satte kniven i blackface-tårta 2012.0